prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

50 de ani de activitate ai Instituției de educație timpurie nr.62 din municipiul Chișinău

11/19/2019

La 19 noiembrie 2019 s-a desfăşurat manifestarea solemnă „La umbra nucului de aur”, eveniment dedicat celor 50 de ani de la întemeierea Grădiniţei nr.62 „Andrieş” din sectorul Buiucani, mun. Chişinău. În această zi de brumar Sala festivă a instituţiei şi-a îmbrăcat haina de săbătoare creând o atmosferă de miracol, de bucurie, de vis, toate prin prisma unui spectacol, a jocurilor, obiceiurilor, dar și a tradiţiilor populare. Pe ritmul muzicii regale toţi invitaţii au fost întâmpinaţi de Orchestra Instrumentală a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În cinstea frumosului jubileu directorul Nina Morărescu, împreună cu colectivul IET nr. 62, a organizat spectacolul artistic cu genericul „Nucul de aur”, prezentat pe etape, după cum urmează: 

  • Proiecţie din istoria instituţiei cu privire la directorii IET nr. 62;
  • Paparudă-rudă (jocuri şi dansuri din folclorul copiilor, prezentate de grupa mare);
  • Proiecţie cu copiii „Sădim un nuc”;
  • „În opince şi suman / Vă poftim pe toţi la hram” (prezentat de grupa pregătitoare);
  • „Foaie verde salbă moale / Veniţi, fetelor, în vale” (prezentat de cadrele didactice).

Invitata specială Galina Dodon, Prima Doamnă a Republicii Moldova, a înmânat administraţiei grădiniţei Diploma de Onoare a Preşedintelui Republicii Moldova, oferită în semn de apreciere a meritelor deosebite în domeniul învăţământului preşcolar, pentru contribuţie la consolidarea bazei tehnico-materiale, activitatea metodico-didactică şi organizatorică prodigioasă şi cu prilejul aniversării a 50-a a fondării instituţiei, dorindu-le: La mulţi ani şi realizări frumoase în continuare. Totodată, din partea Fundaţiei de Binefacere „Din suflet”, Instituţia Preşcolară a beneficiat de un proiector necesar pentru desfăşurarea activităţilor didactice, precum și multe jucării.

Prezentă la sărbătoare, dna Rodica GUȚU, șef al Direcției generale educație, tineret și sport, pe lângă diplomele oferite în semn de înaltă apreciere, şi-a expus recunoştinţa pentru dăruire, competenţă, creativitate, muncă asiduă, dar și dragoste faţă de copii evidentăă în ochii educatorilor.

Cu diplome pentru activitatea prodigioasă în domeniul învăţământului, altruism şi dedicaţie profesională, corectitudine şi responsabilitate, dar și cu un printer multifuncţional pentru grădiniță, a venit și preşedintele Consiliului Municipal al SEŞ, dna Maria Sârbu.

Menționăm că, IET nr.62 „Andieş”, sectorul Buiucani, mun.Chişinău, a fost înfiinţată în noiembrie 1969, iar pe parcursul a 50 de ani de activitate lucrătorii săi au oferit copiilor o educaţie de calitate, adunând aprecieri din partea părinţilor. Instituţia dispune de şase grupe cu vârsta cuprinsă între 2 şi 7 ani. Graţie unui colectiv didactic competent, preocupat de aplicarea unor metode moderne de instruire şi educaţie, copiii beneficiază de un sistem educativ de cea mai înaltă calitate.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer