prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Fii regizor de succes la tine în școală

11/30/2019

La 29 noiembrie a.c., în „Sala Viitorului” a IPLT „Mircea Eliade”, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport mun. Chișinău, a organizat primul atelier pentru cadrele didactice, cu genericul „Fii regizor de succes la tine în școală”. Proiectul este o continuitate a activității „Viața dincolo de lecții”, lansat la inițiativa șefului DGETS, Rodica Guțu.

Prezent la activitate, în calitate de expert, regizorul Petru Hadîrcă, Artist al Poporului, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, a vorbit despre cum școala l-a determinat să devină actor, despre cum unii pedagogi l-au descoperit și l-au inspirat să îndrăgească acest domeniu.

Cei 50 de profesori participanți au fost curioși să cunoască care sunt mecanismele și tehnicile de regie a spectacolelor școlare? Cum are loc procesul de selectare a textului și lectura pe roluri? Cum se repartizează rolurile? Cum se organizează o repetiție? etc.

La final de eveniment, beneficiarii proiectului au primit tema pentru acasă – scrierea unui scenariu.

Reamintim, următorul atelier va fi pe 13 decembrie 2019, în incinta UPS „Ion Creangă”, cu participarea, în calitate de expert, a renumitei actrițe Dana Ciobanu.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer