prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

ȘEDINȚA CU DIRECTORII DIN INSTITUȚIILE DE EDUCAȚIE TIMPURIE

12/05/2019

La 04.12.19, în incinta DGETS al Consiliului municipal Chișinău a avut loc ședința cu directorii din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău.

Ședința a fost prezidată de dna Rodica GUȚU, șef al DGETS.

Subiectele au fost selectate din cele actuale, relevante și de o importanță majoră pentru directorii din IET.

Invitat special, Angela CUTASEVICI , viceprimar al Primăriei municipiului Chișinău, care a venit în fața directorilor cu propuneri de perspectivă de soluționare a divergențelor din sistemul preșcolar.

1. Prevenirea actelor de corupție. Răspunderea pentru nerespectarea obligațiilor cadrelor didactice privind implicarea, extorcarea, condiționarea, colectarea plăților informale în cadrul instituțiilor de învățământ preșcolar. Ion PRUTEANU, Direcția Educație Anticorupție, CNA;

2. Partciparea părinților în educația timpurie, Anatol GREMALSCHI, doctor habilitat, profesor universitar, Institutul de Politici Publice;

3. Cerinţe de siguranţă a jucăriilor şi terenurile de joacă în cadrul campaniei de informare cu genericul „Ai grijă ce produse cumperi copilului tău”, Nicolae OLĂRAȘU, șef Direcție Relații Consumatorii și Mediul de afaceri;

4. Cum să organizăm audierile publice pe bugetele IET, Tatiana SAVA, expert grup UNICEF;

5. Examinarea petițiilor pentru perioada septembrie-noiembrie 2019;

6.Respectarea cerinţelor privind organizarea şi realizarea activităţilor extracurricculare consacrate sărbătorilor de iarnă în IET (Ordinul DGETS nr. 1451 din 04.12.19).

Totodată, în cadrul ședinței, cu alese felicitări, dar și cu utile sfaturi, dna Rodica GUȚU, a menționat noii directori de IET care au trecut cu brio etapa de concurs, dorindu-le o carieră de succes.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer