prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Seminarul „Implementarea curriculumului la Chimie, ediția 2019. Tehnologii de elaborare a instrumentarului de evaluare”

12/05/2019

La 03 decembrie 2019, în incinta IPLT „Liviu Deleanu”, şi-a desfăşurat lucrările seminarul metodologic municipal pentru profesorii de chimie din instituțiile de învățământ secundar din subordine, cu genericul: „Implementarea curriculumului la Chimie, ediția 2019. Tehnologii de elaborare a instrumentarului de evaluare”, în scopul implementării calitative a curricula 2019 la disciplină și a aplicării corecte a strategiilor și instrumentarului de evaluare.

Activităţile - training, desfășurate în 4 ateliere de lucru (3 pentru profesorii din școlile naționale și 1 atelier pentru instituțiile cu predare în limba rusă), realizate din perspectiva aplicării corecte a strategiilor și instrumentarului de evaluare au fost relevante şi au oferit repere pentru abordarea următoarelor aspecte: evaluarea – parte integrantă a strategiei didactice, esența evaluării formative, metode tradiționale, alternative și complementare de evaluare; testul docimologic, matricea de specificație și rolul acesteia în proiectarea instrumentelor de evaluare, calitățile testului docimologic; elaborarea și aplicarea baremului de corectare și notare, modalități de obiectivare a aplicării baremului și reducere a diferențelor de notare.

În calitate de formatori au desfășurat activitățile în ateliere E. Mihailov, formator național, autor de Curriculum, profesor în LT „Academician Constantin Sibirschi”, I.Subotin, doctor în chimie, formator local, profesor în LT „Ion Creangă”, I.Baerle, formator național, autor de Curriculum, profesor în IPLT „Principesa Natalia Dadiani”, Dîmovskaia Galina, profesor în LT „V.Lupu”, Z.Chiosa, formator local, profesor, N.Tachi, profesor în IPLT „L.Deleanu”.

La seminar au participat 105 cadre didactice din 86 de instituţii de învățământ secundar din subordine (82 de cadre didactice din instituțiile cu predare în limba română și 23 de cadre didactice din instituțiile cu predare în limba rusă). 

Menționăm că seminarul a fost organizat de Direcția inspecție școlară.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer