prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/chisinauedu.md/httpdocs/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În atenția directorilor instituțiilor de învățământ preșcolar

01/13/2020

Extras din Regulamentul sanitar pentru instituţiile de educaţie timpurie

Secţiunea a 2-a
Înscrierea şi primirea zilnică a copiilor în instituţia
de educaţie timpurie

    202. Fiecare copil înainte de înmatriculare în instituţia de educaţie timpurie este supus unui examen medical complex, inclusiv: medic de familie, pediatru, chirurg/ortoped, neurolog, oftalmolog, otorinolaringolog şi stomatolog. Concluziile specialiştilor despre imunizări şi rezultatele analizei generale a sîngelui, urinei, maselor fecale, probei cu tuberculină sînt înregistrate în fişa medicală a copilului. Concluzia finală privind examenul medical al copilului este întocmită de medicul de familie în conformitate cu reglementările Ministerului Sănătăţii. Lucrătorii medicali ai instituţiilor de educaţie timpurie supraveghează copilul în perioada de adaptare şi dau recomandări părinţilor şi educatorilor.
    203. Primirea zilnică a copiilor în instituţiile de educaţie timpurie se efectuează de către educator, care obţine date de la părinţi despre starea de sănătate a copilului, examinează starea cavităţii bucale (faringele) şi tegumentele, măsoară temperatura corpului la copiii cu manifestări îngrijorătoare (clinice) şi face înscrierile de rigoare într-un registru special sub supravegherea lucrătorului medical.
    204. Pentru organizarea primirii copiilor în vestiar trebuie să fie termometre inofensive, suficiente pentru efectuarea termometriei matinale.
    205. Copiii depistaţi bolnavi şi suspecţi la boală nu se primesc în instituţiile de educaţie timpurie, iar cei ce sînt depistaţi se izolează în timpul zilei pînă la sosirea părinţilor sau medicului.
    206. Personalul medical efectuează o dată în săptămînă examinarea copiilor la pediculoză, rezultatele cărora se înregistrează într-un registru special. Copiii infectaţi de pediculoză nu sînt admişi în instituţiile de educaţie timpurie pînă la însănătoşire.
    207. După suportarea unei boli infecţioase sau lipsa fără motive în decurs de 3 zile consecutive (cu excepţia zilelor de odihnă şi sărbătoare), copiii pot frecventa instituţia de educaţie timpurie numai după prezentarea unui certificat medical eliberat de medicul de familie, cu indicarea, după necesitate, a recomandărilor individuale privind regimul reconvalescent pentru primele 10-14 zile după boala suportată.
    Educatorul admite copilul în grupă la recomandarea lucrătorului medical, în urma examinării de către acesta.
 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer