Olimpiada Internațională la Biologie

Trei elevi din Municipiul Chișinău au fost premiați în cadrul Olimpiadei Internaționale la Biologie, desfășurată în perioada 03-11 iulie 2023, în Al Ain, Emiratele Arabe Unite. Aceștia s-au întors acasă cu o medalie de bronz și două mențiuni de onoare.
 
Medalia de bronz a fost obținută de Nikita Chiosa, elev al Instituției Private Liceul „Da Vinci” din Chișinău, iar mențiunile de onoare – de Bianca-Sofia Leahu, elevă a Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Ana Iftodi, elevă a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Chișinău.
 
La cea de-a 34-a ediție a Olimpiadei Internaționale la Biologie au participat circa 320 de elevi din 80 țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și 2 profesori din municipiul Chișinău:
 
– Bianca-Sofia Leahu, elevă în clasa a X-a, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;
– Andrian Zadic, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, mun. Chișinău;
– Nikita Chiosa, elev în clasa a X-a, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, mun. Chișinău;
– Ana Iftodi, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „George Călinescu”, mun. Chișinău;
– Mihai Leșanu, doctor în biologie, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
– Anna Moldovan, doctor, cercetător științific superior, Institutul de Zoologie, lector universitar, Universitatea de Stat din Moldova.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău le adresează sincere felicitări premianților și profesorilor care i-au ghidat și le urează multe realizări frumoase în continuare!