Organizarea procesului de alimentație la pachet

ℹ Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vine către publicul larg cu informația despre organizarea procesului de alimentație gratuită a elevilor din gimnaziul „Trușeni” prin distribuirea pachetelor către părinții acestora, cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19.
?Toate alimentele distribuite se regăsesc într-o listă aprobată de Centrul de Sănătate Publică, iar acțiunea are drept scop să acopere necesarul zilnic de calorii al unui copil. De pachete beneficiază 8870 de elevi din Chișinău, care fac parte din familii social-vulnerabile sau cei care au fost infectați cu tuberculoză.
?În context menționăm că alimentația gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor, se desfășoară conform ordinului DGETS, nr. 224 din 22.03.2021.
Urmarea a informației stocate din teren s-a constatat următoarele:
✅În instituții sa respectă graficul stabilit de distribuire a pachetelor cu produse alimentare, coordonat de către prestatorul de servicii alimentare și aprobat de către directorul instituției;
✅Conținutul pachetului cu produse alimentare este coordonat cu CSP și aprobat de directorul instituției de învățământ; ✅Distribuirea pachetelor cu produse alimentare are loc odată în săptămână, cu monitorizarea membrilor comisiei de triere din instituție;
✅Respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19 în timpul distribuirii pachetelor cu produse alimentare.
✅Conținutul pachetului cuprinde așa produse alimentare: crupe de orez, hrișcă, fulgi de ovăz biscuiți, zahăr, ulei de floarea soarelui, covrigei, chifle, cașcaval, fructe.
✅În urma analizei pachetului cu produse alimentare, s-a atestat că produsele sunt calitative și însoțite de actele necesare de conformitate.
?O alimentație sănătoasă şi adecvată necesităților organizmului este cheia asigurării unei creşteri şi dezvoltări armonioase somatice, dar şi psihice emoționale şi afectivă a copilului.