Organizarea procesului de alimentație la pachet

ℹPeste 38.000 de elevi din municipiul Chișinău vor fi alimentați gratuit la pachet de Primăria Chișinău în perioada organizării studiilor online.

🗓Începând de luni, 24 ianuarie 2022, până în data de 4 februarie procesul educațional în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău se va desfășura la distanță.

▶️În perioada menționată, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va organiza alimentația elevilor cu livrare la pachet prin distribuirea acestora către părinți.

📢Pachetul este în sumă a cinci zile de alimentație. Astfel în dependență de sumele cu care sunt alimentați elevii, părintele va lua pachetul pentru întreaga săptămână, într-o zi stabilită de administrația instituției de învățământ.

💬În acest scop, prestatorii serviciilor de alimentație a elevilor au coordonat conținutul pachetelor cu Centrul de Sănătate Publică. 

➡️Sortimentul produselor permise pentru alimentația la pachet cuprinde: 

📌Articole de patiserie și cofetărie (fără grăsimi hidrogenizate); 

📌Covrigei și biscuiți (fără grăsimi hidrogenizate și aditivi); 

📌Suc t/pac (conținutul de zahăr <5 Gr. per 100 Gr.;

📌Cașcaval porționat ambalat (grăsimi până la 45%); 

📌Unt de vaci 82,5 %; 

📌Fructe (mere, banane, citrice); 

📌Crupe în sortiment, paste făinoase; 

📌Iaurt natural 2,6% neîndulcit.

❗️Totodată, alimentația elevilor va fi organizată prin distribuirea pachetelor către părinții acestora la instituțiile de învățământ, în una din zilele săptămânii, conform unui grafic stabilit, iar conținutul pachetului va constitui valoarea alimentației pentru cinci zile. În cazul în care în ziua stabilită parintele nu va putea veni la instituție, pachetul va putea fi ridicat într-o altă zi prin coordonare prealabilă. Pachetele nedistribuite vor fi returnate prestatorului de servicii alimentare, iar plățile se vor face pentru numărul de unități distribuite.

📌Menționăm că distribuirea pachetelor se va face pentru următoarele categorii de elevi, care beneficiază de alimentație gratuită:

✅Elevi din clasele I-IV – în valoarea micului dejun;

✅Elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate (20 la sută din numărul total de elevi) – în valoarea micului dejun şi a prânzului;

✅Elevi din clasele V-IX din familii social-defavorizate – în valoarea micului dejun;

✅Elevi din clasele I-XII care au suportat TBC şi cei care au contactat focarele cu TBC – în valoarea micului dejun şi a prânzului. 

🔹️Procesul de distribuire se va face cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19.