Peste 100 de angajați și angajate din sistemul educațional din municipiul Chișinău au învățat cum să faciliteze interacțiunea cu mass-media

În contextul unei frumoase colaborări, a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău cu Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova, în data de 18 și 20 septembrie 2023 s-a desfășurat atelierul media cu genericul: „Comunicare eficientă pentru prevenirea și combaterea dezinformării în mediul educațional”, în incinta Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.
 
Activitatea a fost destinată reprezentanților instituțiilor de învățământ preșcolar, primar și secundar general din municipiul Chișinău.
 
Scopul atelierului a fost formarea cadrelor didactice și a celor de conducere din învățământul general al municipiului Chișinău și reprezintă o inițiativă esențială pentru comunitatea educațională.
Invitată și speaker a evenimentului a fost Natalia Porubin, comunicatoare și membră a Consiliului de Presă. Aceasta le-a oferit ocazia celor prezenți să exploreze teme diverse, ca importanța comunicării proactive în situații de criză și perioade de insecuritate informațională, cât și subiectul dezinformării și modalitățile de combatere a acesteia.
 
Speakerul a acordat o atenție deosebită modului de comunicare a instituțiilor de învățământ cu presa și abordarea subiectelor ce sunt legate de copii, difuzarea datelor cu caracter personal, imagini și detalii care le-ar putea afecta identitatea și buna creștere.
 
DGETS vine cu mulțumiri în adresa Victoriei Belous, Directoarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, care ne-a oferit ocazia să organizăm această activitate într-un spațiu modern, amenajat la cel mai înalt nivel.
 
Suntem de părerea că într-o epocă în care fluxul continuu de informații poate avea un impact semnificativ asupra elevilor și a întregului mediu educațional, formarea cadrelor didactice și a personalului de conducere în gestionarea crizelor de comunicare este crucială.