Platforma „educațieonline.md”, este integrată în procesul obișnuit de predare-învățare

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că în anul nou de învățământ 2021-2022, platforma digitală de învățare „Educațieonline.md”, este integrată în procesul obișnuit de predare-învățare.

  • La ziua de 08 octombrie 2021 pe site-ul Educație online educatieonline.md au fost plasate 7.581 de lecții video: 4.426 Ro și 3162 Ru.
  • Pe site-ul urmează să mai fie plasate circa 200 de lecții care sunt în proces de corectare/rectificare.
  • 15% din lecțiile video sunt acompaniate de suport PPT și activități interactive create de cadrele didactice utilizând constructorul integrat pe site.
  • Începând cu luna septembrie, a.c., numărul de accesări zilnice a platformei a crescut substanțial: cca 40 de mii, inclusiv 20 mii de accesări în Chișinău.
  • Țările din care a fost accesată biblioteca: Republica Moldova (88,98 %), România (09,45%), SUA, Germania, Italia. În context menționăm că cei mai activi sunt profesorii din municipiul Chișinău.

Totodată întru asigurarea utilizării zilnice a resurselor bibliotecii online în procesul de predare-învățare-evaluare, pe parcursul lunilor septembrie – octombrie 2021 cei 300 de formatori locali organizează sesiuni de instruire în cascadă pentru cadrele didactice din municipiul Chișinău.

Reamintim că scopul proiectului este de a asigura accesul liber și neîngrădit la lecții produse video de cei mai buni profesori din țară, create pentru toți elevii după un standard înalt al calității.