Primăria municipiului Chișinău continuă investițiile în instituțiile de învățământ

ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport informează că Primăria municipiului Chișinău continuă investițiile în instituțiile de învățământ, astfel în acest an, s-a reușit construcția unui acoperiș nou la Gimnaziul nr. 77 și la un bloc de la Liceul Teoretic ”A. Mateevici” din Cricova.
🏫Pentru construcția acoperișului la gimnaziu, Primăria municipiului Chișinău a alocat 1,2 milioane de lei. Alte 1,4 milioane de lei le-a investit primăria locală.
✅️Lucrările au inclus montarea țiglei metalice pe o suprafață de 1523 de metri pătrați și instalarea unui sistem de evacuare a apei de ploaie.
🆙️Tot cu susținerea financiară a Primăria municipiului Chișinău, la acest gimnaziu a fost renovat sistemul de încălzire. Au fost schimbate caloriferele în toate clasele, în sala sportivă și festivă, și la cantină. Lucrările au costat 900 de mii de lei, dintre care Primăria Chișinău a achitat aproape 500 de mii de lei.
🏫Pentru montarea unui acoperiș nou la Liceul Teoretic „A. Mateevici”, Primăria municipiului Chișinău a alocat 500 de mii de lei. De asemenea, a fost reparată streașina și instalat un nou sistem de evacuare a apei de ploaie.
🏫Tot în acest an, cu susținerea financiară a Primăria municipiului Chișinău la Liceul Teoretic „A. Mateevici” din Cricova a fost reparat holul de la intrare. Lucrările au inclus: reparația podelei, a pereților și a podului.
📌Costul proiectului a fost de 600 de mii de lei, dintre care 300 de mii de lei au fost alocate din bugetul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.
🆙️Investițiile Primăriei municipiului Chișinău, în ultimii trei ani, în proiectele de modernizare a infrastructurii din Cricova se ridică la peste 10,5 milioane de lei.
💬Direcția Generală Educație, Tineret și Sport relatează că investițiile realizate vor oferi condiții mai bune de studii și mai multe posibilități pentru mai mulți copii. Suportul oferit de Primăria municipiului Chișinău demonstrează o cooperare eficientă între autorități, în scopul asigurării educației de calitate în municipiul Chișinău.