Program intensiv de instruire în perioada iunie – august 2021

ℹ️ Centrul cultural America House Chișinău, unul dintre partenerii educaționali al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport invită experți și ONG-urile din Republica Moldova să livreze servicii de moderare a unui program intensiv de instruire în perioada iunie – august 2021.
————————————————————————–
📌Programul livrat va cuprinde 10 sesiuni livrate pe parcursul a unei săptămâni, câte 2 sesiuni de 1 oră 30 min în fiecare zi, dimineața, după masă, sau seara pentru un grup de maximum 16 participanți.

🔰Sesiunile se vor desfășura la sediul America House Chișinău, str Bănulescu Bodoni 27, sau / și în format online, la necesitate.

📌Grupul țintă: vizitatorii cu vârsta 14+. Instruirile se pot desfățară în limbile engleză, română și rusă, la alegere.

📌Echipa America House Chișinău va fi responsabilă de promovarea programului, înregistrarea participanților și emiterea certificatelor de participare. Experții și ONG-urile care vor modera programele vor fi responsabili de organizarea procesului de instruire, comunicarea eficientă cu participanții, monitorizarea implicării acestora și elaborarea suportului și materialelor educaționale necesare pentru instruiri.

📌Temele propuse pentru programele livrate:
✅Activități pentru dezvoltarea competențelor de vorbire și scriere în limba engleză;
✅Activități ce vizează cultura, istoria și civilizație Statelor Unite ale Americii;
✅Vorbitul în public (Public Speaking);
✅Dezbateri;
✅Buna guvernare și statul de drept;
✅Drepturile omului;
✅Abilitarea și lucrul cu persoanele cu nevoi spciale;
✅Educație pentru media;
✅Combaterea dezinformării în mass media și mediul online;
✅Prevenire fenomenului de corupție;
✅Promovarea toleranței și diversității;
✅Dezvoltarea competențelor digitale;

📌Experții și ONG-urile interesate de această oportunitate vor fi achitați în baza unui contract de prestare servicii. Costul total al serviciilor de livrare a programelor de instruire, care va include și cheltuielile legate de procurarea materialelor logistice necesare: 1000 USD per program.

📧Experții și ONG-urile interesate sunt rugate să expedieze oferta narativă la americahousemd@gmail.com până la data de 6 iunie.

📌Structura ofertei:
✅Titlul programului de instruire propus.
✅Scopul și obiectivele programului.
✅Perioada de desfășurare și orarul activităților (oricare săptămână în perioada iunie – august 2021).
✅Grupul țintă.
✅Tipul de activități incluse (training, workshop, studii de caz, hackathon, dezvatere, club de concersație, webinar, etc.)
✅Finalitatea programului – ce vor crea participanții sau care competențe își vor dezvolta ca rezultat al implicării în acest program.