Program intensiv de instruire în perioada iunie – august 2021

ℹ️ Centrul cultural America House Chișinău, unul dintre partenerii educaționali al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport invită experți și ONG-urile din Republica Moldova să livreze servicii de moderare a unui program intensiv de instruire în perioada iunie – august 2021.
————————————————————————–
?Programul livrat va cuprinde 10 sesiuni livrate pe parcursul a unei săptămâni, câte 2 sesiuni de 1 oră 30 min în fiecare zi, dimineața, după masă, sau seara pentru un grup de maximum 16 participanți.

?Sesiunile se vor desfășura la sediul America House Chișinău, str Bănulescu Bodoni 27, sau / și în format online, la necesitate.

?Grupul țintă: vizitatorii cu vârsta 14+. Instruirile se pot desfățară în limbile engleză, română și rusă, la alegere.

?Echipa America House Chișinău va fi responsabilă de promovarea programului, înregistrarea participanților și emiterea certificatelor de participare. Experții și ONG-urile care vor modera programele vor fi responsabili de organizarea procesului de instruire, comunicarea eficientă cu participanții, monitorizarea implicării acestora și elaborarea suportului și materialelor educaționale necesare pentru instruiri.

?Temele propuse pentru programele livrate:
✅Activități pentru dezvoltarea competențelor de vorbire și scriere în limba engleză;
✅Activități ce vizează cultura, istoria și civilizație Statelor Unite ale Americii;
✅Vorbitul în public (Public Speaking);
✅Dezbateri;
✅Buna guvernare și statul de drept;
✅Drepturile omului;
✅Abilitarea și lucrul cu persoanele cu nevoi spciale;
✅Educație pentru media;
✅Combaterea dezinformării în mass media și mediul online;
✅Prevenire fenomenului de corupție;
✅Promovarea toleranței și diversității;
✅Dezvoltarea competențelor digitale;

?Experții și ONG-urile interesate de această oportunitate vor fi achitați în baza unui contract de prestare servicii. Costul total al serviciilor de livrare a programelor de instruire, care va include și cheltuielile legate de procurarea materialelor logistice necesare: 1000 USD per program.

?Experții și ONG-urile interesate sunt rugate să expedieze oferta narativă la americahousemd@gmail.com până la data de 6 iunie.

?Structura ofertei:
✅Titlul programului de instruire propus.
✅Scopul și obiectivele programului.
✅Perioada de desfășurare și orarul activităților (oricare săptămână în perioada iunie – august 2021).
✅Grupul țintă.
✅Tipul de activități incluse (training, workshop, studii de caz, hackathon, dezvatere, club de concersație, webinar, etc.)
✅Finalitatea programului – ce vor crea participanții sau care competențe își vor dezvolta ca rezultat al implicării în acest program.