Programul de micro-finanțări Meet and Code Moldova

Profesorii din Republica Moldova sunt invitați să participe pe 23 august (ora 13:00) la evenimentul online de lansare a primei ediții Meet and Code Moldova. Înscrieri pe https://bit.ly/3Pom0Bp

În cadrul evenimentului online de lansare organizat de Asociația Techsoup cu sprijinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, profesorii din pre-universitar vor descoperi cum pot aplica pentru finanțări în valoare de 300 de EURO pentru a organiza evenimente de tehnologie și programare în școli, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2022 .

Profesorii din Republica Moldova, cu sprijinul unei organizații non-profit din Republica Moldova, sunt invitați să aplice pe https://meet-and-code.org/md/md/, până pe 14 septembrie 2022, pentru a organiza evenimente care promovează și contribuie la dezvoltarea competențelor digitale și de programare ale copiilor și tinerilor.

Prima ediție Meet and Code în Republica Moldova

Asociația Techsoup, coordonatoare Meet and Code România, lansează anul acesta prima ediție Meet and Code Moldova.

ONG-urile din Republica Moldova sunt invitate să propună evenimente Meet and Code care provoacă participanții să descopere puterea tehnologiei și liniilor de cod prin rezolvarea unor probleme din comunitățile lor, să dezvolte abilități de muncă în echipă, creativitate și creare de produse.

Evenimentele pot fi propuse până pe 14 septembrie 2022 și trebuie să se desfășoare în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2022. Participarea la eveniment trebuie să fie gratuită, iar participanții evenimentului trebuie să fie copii sau tineri.

Pentru a putea aplica, o organizație non-profit din Republica Moldova trebuie să fie înscrisă și validată în programul TechSoup Moldova. Înscrierea în Programul TechSoup este gratuită și se realizează prin completarea formularului de aici: Create your account | Techsoup Moldova

Din 2017, Programul Meet and Code a ajuns în România la un total de 16.500 de copii și tineri din toată țara prin peste 400 de evenimente coordonate de organizații non-profit (ateliere cu și despre ozoboți, micro:bit, Scratch, Arduino, drone și nu numai).

Motto-ul Meet and Code: Empowering a Generation

Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa a fost co-creată de către compania de software SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, care coordonează procesul de acordare a granturilor, împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

În ultimii 5 ani, peste 200.000 de tineri și copii din toată Europa au luat parte la peste 5.700 de evenimente Meet and Code de programare și tehnologie.

Meet and Code 2022 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele țări: Republica Moldova, România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Franța, Garmania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazakhstan, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Regatul Unit și Ucraina.