Proiectul meniului model

Discuții Publice „MENIUL-MODEL unic”

pentru copiii din instituțiile de educație timpurie (3-7ani)

cu regim de activitate de 9,5-10 ore din  orașul Chișinău

pentru anul 2020 -2021 sezon (vară-toamnă)

Data: 20 mai 2021

Ora: 16:00 – 17:30

Locație: Pretura Sectorului Centru, (str. Bulgară 43, municipiul Chișinău)

 

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chișinău supune discuțiilor publice MENIUL-MODEL unic pentru copiii din instituțiile de educație timpurie (3-7ani) cu regim de activitate de 9,5-10 ore din  orașul Chișinău pentru anul 2020 -2021 sezon (vară-toamnă).

În acest context, se invită consilierii municipali ai tuturor fracțiunilor; reprezentanţii organelor competente și anume: Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică; Centrul de Sănătate Publică; Asociația Obștească Părinți Solidari; Agenția Achiziții Publice; Agenţii economici, reprezentanţii mass-media şi alte persoane cointeresate, joi, 20 mai 2021, începând cu ora 16:00, în sala de ședințe a Preturii Sectorului Centru, amplasat pe strada Bulgară 43, municipiul Chişinău.

MENIUL-MODEL unic se  întocmește  de 2 ori pe an pentru perioada iarnă – primăvară şi vară-toamnă în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele  MS nr. 638 din 12.08.2016  MS nr. 910 din 02.10.2020.

Inițial, MENIUL-MODEL a fost întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) în cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP.

Ulterior acesta a fost supus consultărilor publice https://cutt.ly/AbMKGEV.

Astfel, DGETS a invitat spre colaborare toți reprezentanții societății civile, cei care au dorit sa se implice in vederea elaborării noului meniu alimentar sănătos și corect, pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate și o dezvoltare armonioasă a copiilor din municipiu. În context menționăm că, discuțiile publice privind „MENIUL-MODEL unic” reprezintă ultima etapă.

Asigurându-vă de întreaga noastră susținere și disponibilitate, vă invităm să conlucrăm pentru bunul mers al procesului educațional din grădinițele municipiului Chișinău.

La activitate vor fi prezenți:

 • Ion CEBAN, Primarul General al municipiului Chișinău;
 • Angela CUTASEVICI, Viceprimarul municipiului Chișinău;
 • Reprezentanți ai Cancelariei de Stat teritorial Chișinău;
 • Andrei PAVALOI, șef interimar al DGETS;
 • Viorica NEGREI, șef adjunct DGETS;
 • Șefii DETS din sectoare;
 • Reprezentanții DGETS și DETS;
 • Directori IET;
 • Șefii de Combinate;
 • Nutriționiști;
 • Părinți.

 În contextul pandemiei, evenimentul va avea loc în condiții adaptate, cu respectarea măsurilor sanitare și a distanței fizice.