Proiectul ,,Trasee Eminesciene”, ediția a VIII- a, Chișinău – Cernăuți – Suceava – Putna

Mihai Eminescu – 133 de ani de la trecerea în Eternitate, comemorat de învingătorii Concursului ,,Trasee Eminesciene” 2022, etapa municipală, Chișinău, în cadrul Festivalului Internațional La Mănăstirea Putna.
Proiectul ,,Trasee Eminesciene”, ediția a VIII- a, Chișinău – Cernăuți – Suceava – Putna a demarat pe parcursul zilelor de 13-15 iunie 2022 și este realizat datorită parteneriatului dintre Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Primăria municipiului Chișinău și Centrul Cultural ,,Bucovina” în colaborare cu Consiliul Județean Suceava.
Astfel, la data de 14 iunie 2022, elevii ghidați de reprezentanții DGETS, au beneficiat de un șir de excursii pe teritoriul României la: Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Voroneț, Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc și s-au oprit la un popas în sânul naturii.
Astăzi, 15 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, elevii din Republica Moldova, România și Ucraina au recitat cu emoții versuri alese din creația marelui poet Mihai Eminescu, astfel au cucerit publicul prin cântecul versurilor sale, iar acest fapt ne demonstrează nemurirea poetului. Este inegalabilă amprenta sa în cultura românească, acesta fiind poet, prozator, filosof, jurnalist și om politic.
La final, elevii și însoțitorii au vizitat Muzeul mănăstirii și expoziția „Durată românească: libertate și conștiință.
În acest context, îndemnăm elevii din municipiul Chișinău să participe la următoarele ediții ale festivalului!
Acest proiect cultural este organizat de Centrul Cultural Bucovina, sub directa coordonare a Consiliului Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Consulatul României la Cernăuți, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău, Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română.