„Romeo și Julieta la Mizil, ediția a XVI-a

În calitate de partener al proiectului, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, anunță despre înscrierea în concursul internațional de poezie și epigramă „Romeo și Julieta la Mizil, ediția a XVI-a.

Perioada de înscriere: 25.09.2021-20.12.2021.

Materialele trebuie scrise într-un document Word atașat la mail. La redactare se va scrie cu TNR, font 11, cu diacritice, fără sublinieri sau intervenții. Cei care nu au internet pot trimite prin poștă: CP16, Oficiul Poștal Mizil, jud. Prahova, cu mențiunea pe plic Pentru „Romeo și Julieta la Mizil”-XV. Materialele vor avea motto pe plic. În plicul mare va fi un plic închis cu același motto. Atât cei care trimit pe e-mail cât și cei care trimit prin poștă vor menționa: numele și prenumele, secțiunea la care participă, e-mailul, Facebook (dacă e cazul), adresa, numărul de telefon, ocupația.

Festivalul are două secțiuni: una destinată adulților, cu două subsecțiuni: 1) Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are temă impusă Mizilul și 2) Poezie, la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie (rimă, ritm etc.) și cealaltă este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și aceleași reguli. La festival pot participa tinerii (peste 14 ani) din toată lumea.

Premiile sunt de 4000 de lei la ambele secțiuni, Poezie și Epigramă.

Jurizarea are loc în perioada 28.12.2021-19.01.2022.

Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro în perioada 24-25 ianuarie 2023.

Atașăm afișul și regulamentul festivalului: