Să încercăm de Paște să facem cadouri prietenoase cu Mediul înconjurător

🗓În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

ℹDirecția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă îndeamnă să sărbătorim Ziua Pământului prin alăturarea noastră a tuturor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

🎊Orice sărbătoare începe prin a face diverse cumpărături fie alimente, dulciuri, decorațiuni pentru masa de sărbătoare și nu în ultimul rând cadouri pentru persoanele dragi. 

❓V-ați gândit vreo dată că ați putea renunța la anumite produse dăunătoare mediului înconjurător în favoarea celor prietenoase cu mediul ? 

📢În locul jucăriilor de plastic pentru copii, oferiți jucării din lemn sau carton, persoanelor apropiate puteți să le oferiți în dar flori de cameră, pomi de plantat, plante aromatice sau diverse decorațiuni confecționate din produse ECO. 

▶️La fel ați putea de sfintele Sărbători de Paști să organizați în familie un atelier de creație, prin care să descoperiți mai multe metode de reutilizare a produselor uzuale. 

Ar fi bine ca masa de Paște la fel să o decorați cu materiale sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător. 

♻️Selectați materiale textile, creați propriile decorațiuni și spuneți un NU FERM tacâmurilor și veselei de unică folosință! 

Compozițiile și decorațiunile personale le puteți păstra pentru anul viitor, astfel veți face parte din categoria persoanelor care știu să reutilizați, reduce consumul și ați valorificat/reciclat ce se putea!

📌Și vă rugăm să nu uitați să acordați o atenție în plus la modul în care aruncați deșeurile generate la platformele de stocare a deșeurilor municipale: 

✅Ambalajele din sticlă le aruncăm în containerul de culoare verde 

✅Hârtia și cartonul în pubele de culoare galbenă 

✅Toate ambalajele din plastic în tomberonul de culoare albastră 

✅Deșeurile mixte în containerele zincate. 

‼️Dacă ați început să sortați deșeurile generate vă rugăm să nu vă opriți, continuați să o faceți !!! 

‼️Doar împreună putem contribui la un oraș curat și mediu sănătos !!!

‼️Noi ne dorim un oraș ecologic, modern și curat, un oraș a școlilor verzi !!!

‼️Vă mulțumim și apreciem implicarea Dvs tuturor !!!