Ședința de lucru convocată de viceprimarul, Angela Cutasevici

Recent administrația Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău de comun acord cu reprezentanții Centrului Național Anticorupție, Departamentului înregistrare, licențiere a unităților de drept a Agenției Servicii Publice, precum și reprezentanți ai A.O. Părinții Solidari au organizat ședința de lucru convocată de viceprimarul, Angela Cutasevici.

În cadrul activității s-a discutat despre soluțiile de reglementare și prevenire a cazurilor de corupție în instituțiile de învățământ general din municipiu.

„Am stabilit că trebuie să dispunem de anumite abordări, care ne-ar ajuta să avem temei legal și administrativ de a interveni, prin sancționare sau responsabilizare a managerilor instituțiilor de învățământ dar și a părinților, pentru contracararea fenomenului colectărilor ilegale de bani”, a subliniat viceprimarul de ramură.

Identificarea problemelor din sistem și să oferirea soluțiilor pentru acestea, asta și-o propun toți actanții responsabili de soluționarea problemei în cauză.

Menționăm că specialiștii în domeniu vor stabili reglementarea raporturilor dintre asociațiile de părinți și instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău, bazându-se pe actele normative existente. În aceeași ordine de idei vor fi reanimate consiliile de etică din cadrul DGETS și a instituțiilor de învățământ preșcolar și preuniversitar.