Ședință de lucru privind calitatea alimentației în instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău

Șeful adjunct al DGETS a solicitat  directorilor instituțiilor de învățământ să asigure organizarea unui proces de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău

În cadrul unei ședințe de lucru, convocată astăzi 07 septembrie 2021, șefii DETS din sectoare, directori ai instituțiilor de învățământ din municipiu și agenții economici responsabili de livrarea produselor au informat conducerea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău despre gradul de pregătire a cantinelor din cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar și modalitatea  de funcționare a bufetelor acestora. Ședința a fost prezidată de Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS.

Pe ordinea de zi s-au regăsit și următoarele subiecte:

  • Siguranța alimentelor calitative ce ajung pe masa elevilor;
  • Asigurarea controlului produselor alimentare;
  • Procesul de preparare a bucatelor.

Andrei PAVALOI, șeful adjunct al DGETS a accentuat că produsul care ajunge pe masa copiilor trebuie să convingă copiii să adopte un stil de viață sănătos. Astfel, meniul neapărat să fie bogat în legume și fructe. Precizăm faptul că, monitorizarea procesului de alimentație calitativ în cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiu Chișinău rămâne a fi una din prioritățile primordiale ale DGETS.

Totodată administrația instituției trebuie să monitorizeze zilnic calitatea materiei prime recepționate și a bucatelor finite, precum și a servirii acestora, cu respectarea rațiilor/porțiilor alimentare per elev.