Ședință multisectorială – tabere de odihnă 2023

Necesitatea respectării regulilor de securitate în procesul de pregătire și funcționare a taberelor de odihnă, subiectul discutat astăzi, 15 mai 2023, în cadrul ședinței organizate de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.

Reuniunea a întrunit directorii taberelor de odihnă din municipiul Chișinău, reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău, medici specialiști în secția Protecția Sănătății Publice și în secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică, reprezentanți ai Direcției supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile, și metodistul principal al Centrului Republican pentru Copii și Tineri ARTICO.

Pe ordinea de zi au fost discutate subiecte precum:

  • Cerințe sanitare pentru taberele de odihnă și întremare a sănătății copiilor și adolescenților, setul de acte necesare la etapa de autorizare sanitară;
  • Organizarea alimentației elevilor și măsurile medico-sanitare în taberele de odihnă;
  • Prevenirea bolilor diareice acute a toxiinfecțiilor alimentare;
  • Organizarea activității de prevenirea a incendiilor și de protecție civilă în taberele de odihnă;
  • Programul de activitatea la taberei – element esențial în organizarea odihnei copiilor.

Menționăm că, nivelul de pregătire a taberelor de vară pentru copii va fi evaluat de o comisie intersectorială. Acestea vor evalua toate detaliile, vor urmări ca taberele să fie echipate corespunzător și să ofere condiții adecvate pentru odihna și întremarea copiilor.  

Activitatea taberelor de odihnă în municipiul Chișinău va începe la 05 iunie și se va încheia pe parcursul lunii august. În taberele municipale copiii se vor bucura de mult timp petrecut în natură, participând la activități educative, sportive, ateliere creative, drumeții și excursii. Acestea vor oferi oportunitatea ideală pentru dezvoltarea copiilor din punct de vedere, emoțional, social, cultural, motric și cognitiv.

Astfel, în sezonul estival 2023 se preconizează să fie organizate în municipiul Chișinău 3 de tabere cu sejur constant, 14 tabere cu sejur de zi, 14 tabele sportive și 13 centre extrașcolare de serviciile cărora vor beneficia aproximativ peste 10 mii de copii și tineri.