Sesiune de Instruire – aspecte teoretice și practice privind aplicarea corectă a legislației muncii

ℹ️Astăzi, 16 ianuarie 2023, Direcția Managementul resurselor umane a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a inițiat șirul de instruiri cu genericul: „Aspectele teoretice și practice privind aplicarea corectă a legislației muncii”.
Beneficiarii sesiunii de instruiri sunt cadrele manageriale din instituțiile de învățământ general a municipiului Chișinău.
În debutul activității, șefa Direcției Managementul resurselor umane, Veronica DONȚU, a menționat relevanța activităților instructive orientate în exclusivitate la elucidarea aspectelor practice ce țin de aplicarea corectă și imediată a legislației muncii, în același timp, conștientizând faptul că formarea cadrelor didactice și de conducere trebuie considerată și evaluată ca o investiție ce poate aduce un beneficiu major pentru instituțiile educaționale și pentru întreaga comunitate. 
📌Cursul de instruire are drept scop:
✅️Sporirea competențelor/capacităților personalului de conducere, a nivelului de realizare a misiunii/obiectivelor în domeniul resurselor umane.
✅️Îmbunătățirea procedurilor și sistemelor de lucru, calității actelor elaborate la nivel de instituție.
✅️Adaptarea cunoștințelor și abilităților managerilor la schimbările legale, organizaționale și funcționale.
✅️Sporirea motivării cadrelor manageriale, crearea și dezvoltarea unei culturi organizaționale motivaționale.
💬Evenimentul, moderat de expertul în domeniul raporturilor de muncă din cadrul Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a fost unul dinamic și productiv. Totodată, participanții la instruire au acumulat informații relevante la aspectele teoretice și practice privind încheierea, realizarea și încetarea contractului individual de muncă, inclusiv modificările operate în Codul muncii pe parcursul anului 2022.
Activitatea a întrunit 41 de cadre manageriale din municipiu și s-a  desfășurat în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic cu profil sportiv nr. 2.
‼️Menționăm că de instruiri similare vor beneficia – 285 cadre manageriale din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău (licee – 83 participanți, gimnazii – 34 participanți, școli primare/școli primare – grădinițe – 13 participanți, instituții de educație timpurie – 129 participanți, școli sportive -14 participanți, centre de creație – 12 participanți).