Tabăra cu sejur de zi „SPIRIDUȘII” – O oportunitate de dezvoltare și distracție pentru copii

La data de 5 iunie 2023, cu mare bucurie, s-a dat startul taberei cu sejur de zi „SPIRIDUȘII” în incinta IPLT „Tudor Vladimirescu”. Tabăra funcționează într-un program zilnic, de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00, oferind o experiență minunată pentru cei 100 de elevi din instituție care se bucură de o perioadă de odihnă și distracție sub coordonarea a 6 cadre didactice cu experiență.

Tabăra „SPIRIDUȘII” reprezintă o oportunitate unică pentru fiecare copil de a socializa, a se distra și a-și dezvolta competențe utile pentru viață. Avem grijă ca fiecare copil să beneficieze de condiții adecvate desfășurării activităților pe diverse domenii ale educației, cum ar fi educația moral-civică, artistică, sportivă și intelectuală.

În prima săptămână de tabără, copiii au avut oportunitatea de a participa la programe cultural-artistice, cum ar fi activitatea „Cunoaște-ți baștina!”, unde au creat desene tematice pe asfalt.

Aceste programe au avut scopul de a încuraja copiii să exploreze și să descopere frumusețea și valorile culturale ale locului în care trăiesc.

De asemenea, am desfășurat programe educaționale cu tematici specifice privind prevenirea accidentelor casnice și rutiere la copii, având în vedere importanța pregătirii copiilor pentru o viață în siguranță.

Momentul special al primei săptămâni de tabără a fost vizionarea spectacolului de teatru de păpuși intitulat „Ciufulică și prietenii săi”.

Această experiență a oferit tuturor participanților clipe de relaxare, distracție și emoții pozitive, dar și lecții învățate, care le vor fi utile pe parcursul întregii vieți.

Tabăra cu sejur de zi „SPIRIDUȘII” își propune să ofere copiilor momente memorabile și să dezvolte în ei pasiunea pentru învățare, creativitatea și spiritul de echipă. Ne bucurăm să vedem cum copiii se dezvoltă și se bucură de activități variate într-un mediu sigur și stimulant.