Tabăra cu sejur de zi „SPIRIDUȘII”

Taberele de vară pentru anul 2022 sunt o oportunitate pentru fiecare copil de a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii. În cadrul taberelor constante organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, copiii vor beneficia de o vacanță de vară în care vor vizita locuri pentru relaxare și pentru a realiza activități specifice vârstei.

Astfel la data de 06.06.2022 a început activitatea în incinta IPLT ,,Tudor Vladimirescu” tabăra cu sejur de zi ,,SPIRIDUȘII”, cu un program de activitate de luni până vineri, între orele 8:00 și 17:00. În tabără se odihnesc 100 de elevi din instituție, a căror activitate este coordonată de către 6 cadre didactice cu experiență.

Tabăra ,,SPIRIDUȘII” este o oportunitate pentru fiecare copil de a socializa,  a se distra și a-și dezvolta competențe utile pentru viață, având condițiile necesare pentru desfășurarea activităților pe domenii ale educației: moral-civic, artistic, sportiv și intelectual.

Pe parcursul primei săptămâni de tabără copiii au participat la programul cultural-artistice ,,Cunoaște-ți baștina!” – desene tematice pe asfalt.

Programele educaționale pe tematici privind prevenirea accidentelor casnice și rutiere la copii au rolul de a pregăti copiii pentru o viață  în siguranță.

Vizionarea teatrului de păpuși  ,,Aventurile lui Ciufulica” a oferit tuturor participanților clipe de relaxare și de distracție, dar și unele lecții, care le vor fi utile întreaga viață.

Reamintim că la sfârșitul luni mai, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău au lansat Catalogului E-Xtrașcolar cu activitățile gratuite oferite copiilor și tinerilor din Chișinău pentru perioada verii. Catalogul poate fi accesat gratuit, fără logare și parolă, de pe site-ul www.educatieonline.md sau direct la link-ul www.extrascolar.md. Părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activitate solicitate.