Tinerii și adolescenții din Ucraina vor avea acces la servicii prietenoase lor în cadrul centrelor municipale de profil

Primăria municipiului Chișinău Centrul de Informare în parteneriat cu Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” și Centrul Municipal de Tineret Chișinău, cu suportul financiar UNICEF Moldova, a lansat o inițiativă de susținere și implicare a adolescenților și tinerilor refugiați.

Programul are scopul să ofere suport și să implice cca 2000 de adolescenți și tineri refugiați în programele centrelor de tineret din municipiul Chișinău și anume la Centrul Municipal de Tineret (filiala Ciocana, str. Petru Zadnipru, și filiala Centru, str. Mitropolitul Varlam), precum și la Centrul de Tineret TohaTEEN HUB, din comuna Tohatin.

Implicarea în activitățile centrelor de tineret pentru beneficiarii din Ucraina presupune dezvoltarea abilităților de comunicare și de interacțiune cu semenii lor, fiind ghidați de 20 de lucrători de tineret, care vor fi instruiți.

Prezent la evenimentul de lansare a serviciilor prietenoase tinerilor și adolescenților din Ucraina, Primarul General, Ion Ceban a ținut să mulțumească partenerilor proiectului: Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono” şi UNICEF Moldova, care împreună cu Primăria municipiului Chișinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău vor asigura dotarea celor trei centre de tineret, inclusiv unul mobil, astfel încât tinerii și adolescenții din municipiu, împreună cu cei din Ucraina, să aibă acces la o serie de servicii prietenoase tinerilor, inclusiv: programe de dezvoltare personală, suport psihologic, activități de petrecere a timpului liber (activități sportive, artistice, jocuri de societate, activități culinare).

„Suntem alături de tineri, inclusiv de cei din Ucraina, care s-au refugiat în Republica Moldova. Copiii merită tot ce este mai bun”, a menționat Primarul General, Ion Ceban.

Serviciile destinate tinerilor și adolescenții din Ucraina, inclusiv orarul acestora, vor fi disponibile atât pe panourile informative amplasate la sediile centrelor de tineret, pe afișele informaționale din incinta centrelor de plasament pentru refugiați, cât și în format online.