Tinerii specialiști din municipiul Chișinău vor beneficia, și în acest an, de compensații pentru chiria locuinței

În scopul atragerii tinerilor specialiști în activitatea didactică și pentru menținerea acestora în sistemul pedagogic Primăria municipiului Chișinău achită lunar o compensație în mărime de 2000 lei pentru închirierea spațiului locativ tinerilor specialițti încadrați în câmpul muncii în instituțiile educaționale municipale.
 
Așadar, pentru anul 2024, au fost prevăzute mijloace cu destinație specială pentru acordarea compensațiilor, în mărime de 2000,00 lei lunar, în sumă totală de 5400,0 mii lei, pentru 300 beneficiari.
 
În primele patru luni ale anului 2024, în mediu 288 de persoane au beneficiat deja de această facilitate, iar plățile efectuate au însumat 2201,3 mii lei.
 
Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea și încurajarea educației în municipiul Chișinău, având ca obiectiv principal atragerea tinerilor specialiști talentați și dedicați în domeniul pedagogic.
 
Ne propunem să continuăm eforturile noastre pentru a asigura un mediu educațional atrăgător și pentru a consolida corpul didactic al municipiului nostru.