Valențe noi în cooperarea internațională

ℹActivitatea de cooperare internațională se află în centrul atenției la Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău. În această ordine de idei se înscrie perfect vizita în calitate de coordonator de Concurs Internațional de Matematică, domnul Nicolaie Mihai Adrian.
⏩Dezvoltarea unor proiecte educaționale menite să ajute elevii din areale educaționale diverse în procesul lor de instruire și cunoaștere. Dincolo de activitatea culturală și educațională, acest parteneriat este implicat în numeroase alte proiecte, cele mai cunoscute fiind LuminaMath.
💡LuminaMath este un concurs internațional de matematică care are o tradiție de peste douăzeci de ani în rândul elevilor din România și care testează cunoștințele asimilate de aceștia în școală, responsabilitatea, perseverența și răbdarea, toate acestea într-un test amplu contra timp. Este extrem de important ca elevii să reușească să găsească modalitățile de rezolvare cele mai rapide şi care să conducă la soluția potrivită.
📢Obiectivul programului rezidă din dezideratele Concursului ce își propune atragerea copiilor către științele exacte, cresterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen si testele de tip grila, crearea noilor oportunități pentru participarea ce ar asigura dezvoltare a competențelor necesare unei cât și pregătirea acestora în vederea susținerii testelor de tip internațional.
✍Cu siguranță este un Parteneriat de bun augur între Direcția Generală și organizatorii Concursului Internațional LuminaMath.
▶️În vederea realizării obiectivelor și a efectua o înscriere participanții trebuie să-si creeze un cont pe site-ul www.luminamath.ro apoi să-și seteze un username: adresa de email și o parolă