Vizită de lucru la Tabăra COTN – GREEN GATE

Ieri, 04.04.2022 tabăra COTN GREEN GATE a fost vizitată de Angela CUTASEVICI, Viceprimara municipiului Chișinău și reprezentanții Ambasadei Germaniei la Chișinău. Oaspeții au asistat la lecții, au comunicat cu părinții copiilor, împreună cu copiii au redescoperit conținuturile ce sunt propuse copiilor într-o formă captivantă, accesibilă, distractivă.

Menționăm că, începând cu 10 martie curent a demarat activitatea taberei de zi „GREEN GATE – Primăvara 2022” organizată de către DGETS în cadrul Centrului orășenesc al tinerilor naturaliști pentru copiii din familiile refugiaților. La moment în cadrul Centrului sunt formate deja 3 grupe a câte 18-20 copii care au manifestat interes față de creația plastică, modelaj artistic și Eco design. Aici copiii devin virați în  horticultură și floricultură, apicultură și plante medicinale, floristică și lucru cu materiale naturale, design de landșafturi, zoologie și desigur ecologie. Ultima fiind prezentată într-o gamă largă de oportunități care  variază într-o eventuală cercetare științifică, eseuri jurnalistice, prezentări ale teatrului  ecologic, fotografii ale naturii și în perspectivă ecoturism.

Acest program este dedicat copiilor cu vârstă cuprinsă de la 5 până la 12 ani a familiilor de refugiați din Ucraina și este complet gratuit!

Oaspeții s-au convins că Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști poate fi o ușă mereu deschisă spre lumea științelor naturale. Este o mare plăcere, simpla vizită în aceasta oază de natură, situată în sânul cartierelor urbane pentru a vizita o grădină frumoasă, cu o colecție impunătoare de arbori, arbuști, ierburi, plante agricole și flori sau pentru a petrece clipe frumoase alături de păsări amuzante și animale drăguțe.

Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN) este o instituție publică de învățământ extrașcolar din subordinea Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, ce oferă servicii educaționale gratuite copiilor și tinerilor de la 5 ani – 21 ani. Fiind unica în Republică axată direct pe educația ecologică a copiilor. În instituție își fac studiile 1367 copii.

Educația în COTN se produce pe cinci dimensiuni mari și întrunește 77 de cercuri:

– Educația pentru mediu

– Horticultura și grădinăritul

– Îngrijirea animalelor de companie

– Eco designul și arta aranjamentului floral

-Eco-Artă

Elevii se ocupă în cercuri în a doua jumătate a zilei în zilele de luni până sâmbătă. În cadrul COTN activează 31 cadre didactice.