Ziua Profesională a lucrătorilor din învățământ

Astăzi sărbătorim devotamentul excepțional și curajul tuturor educatori, învățători, educatorilor, învățătorilor, profesorilor, precum și capacitatea lor de a se adapta și de a inova în condiții provocatoare și incerte. Acestea se află în centrul eforturilor globale de recuperare a educației și sunt esențiale în accelerarea progresului către o educație incluzivă, echitabilă și de calitate pentru fiecare elev, în orice circumstanță.

Ziua Profesională a lucrătorilor din învățământ este un bun prilej să ne arătăm prețuirea pentru cei care au menirea de a educa și forma caractere, de a fi mentorii mai multor generații. A fi dascăl este o vocație, care implică o mare responsabilitate față de copiii și tinerii cărora le modelează viitorul, atât prin cunoștințele pe care le împărtășesc, cât și prin modelul de viață pe care îl oferă.

Fiecare dintre noi am avut un reper în dascălul de la catedră, un sprijin în desăvârșirea personalității noastre și de care ne amintim cu drag și recunoștință. Educația este șansa fiecăruia la evoluție, iar succesul individual aduce beneficii întregi comunități. Prin fiecare ciclu de învățământ absolvit, prin intermediul cursurilor de calificare al schimburilor de experiență la nivel internațional este asigurată reușita fiecăruia, precum și a societății în ansamblu.

Cu această ocazie Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău Vă mulțumește, dragi educatori, învățători, profesori, pentru munca, profesionalismul și dăruirea de care dați dovadă formând generații după generații.

Cu profund respect,

Andrei PAVALOI,

Șef adjunct DGETS