????? 2067 ?? ?????? ?????? ?? ???? ?????? ?̂? ????? ?? ?? ???

Ieri, 01 aprilie 2021, a început depunerea cererilor pentru înscrierea elevilor în clasa întâi. Procedura este organizată în regim online, prin intermediul platformei ???????.????????.?? .

În primele 24 de ore de lucru ale platformei, părinții au depus 2067 ?? ??????.

Menționăm că în acest an, înscrierea copiilor în clasa întâi va avea loc în două etape: în perioada 01.04.2021-11.06.2021 și în perioada 14.06.2021-30.08.2021.

În prima etapă, vor fi analizate cererile care corespund cerințelor (copilul a împlinit vârsta de 7 ani și respectiv instituția de învățământ corespunde districtului școlar).

Cererile care nu corespund cerințelor sunt transferate în a doua etapă.

Decizia cu privire la acestea va fi luată pe baza locurilor disponibile rămase. Precizăm că, la moment părinții completează cererile de înscriere a copiilor în clasa întâi. Directorii pot solicita repetat documente, dacă acestea sunt de calitate proastă, sau dacă părintele nu a atașat actele necesare. Deciziile finale vor fi cunoscute la sfârșitul fiecărei etape.

Procedura de înscriere cu ajutorul platformei escoala.chisinau.md corespunde condițiilor și cerințelor prevăzute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova

Toate cererile vor fi analizate în ordinea în care au fost depuse.

E de menționat că pagina web escoala.chisinau.md poate fi accesată și de pe platforma ??????????????.?? .

Pentru detalii, părinții pot apela ???? ??????: (???) ??-??-??.