Noutăți

Lansăm astăzi la Centrul Municipal de Tineret Chișinău în parteneriat cu CICDE – Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral – Campania de informare privind participarea la vot a tinerilor „Votul tău – Viitorul nostru!”

Campania de informare se va desfășura în perioada 18 – 31 octombrie 2020 și are ca scop oferirea informației necesare despre procesul electoral și încurajarea prezenței la vot a tinerilor.
În cadrul campaniei vom organiza și desfășura activități ca:
1. Instruire privind cele 4 dimensiuni ale procesului electoral
2. Acțiuni de informare prin distribuirea materialelor informative, atât în mediul offline, cât și online (afișe, testimoniale, video, etc.)
3. Simularea procesului de vot la Centrul Municipal de Tineret Chișinău
Dă un like la postare dacă vei merge și tu la VOT!
Contribuie chiar TU la obținerea titlului Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului.
Invităm în acest context, organizațiile neguvernamentale de tineret din mun.Chișinău interesate pentru a pune umărul în depunerea candidaturii orașului Chișinău la titlul mult râvnit de tineri.
Cum se pot implica organizațiile de tineret? Odată ce devii parte a grupului de lucru, poți propune programe care ulterior să fie implementate odată cu obținerea titlului.
Completează link-ul și implică-te: https://forms.gle/Rkwnp6ew7bZ8BrKT7
Termen limită: 22 octombrie 2020

___________________________________

Centrul Municipal de Tineret a Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău Vă prezentă moderatoarea celui de-al doilea panel de discuție: „Integrarea economică a tinerilor – bune practici în dezvoltarea unei afaceri”

Olga Șuleanschi – coordonator programe instruiri, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri.

Dacă nu ai reușit să te înscrii, mai ai timp până la 30 iulie !

 1. Panelul I – Participarea tinerilor și educația non-formală (https://forms.gle/Hre8Pya24RJDK1zW8)
 2. Panelul II – Integrarea economică a tinerilor – bune practici in dezvoltarea unei afaceri (https://forms.gle/qwCythoycxQCdDBdA)
 3. Panelul III – Angajarea în câmpul muncii, servicii prestate de către DGOFM (https://forms.gle/4mwW6yqdA4v2P3599)
 4. Panelul IV – Starea de bine și sănătate a tinerilor (https://forms.gle/3Rn4N1aqdS1G7kGn6)
 5. Panelul V- Servicii de calitate și prietenoase tinerilor (https://forms.gle/RQKq1G1gDVaCBDL98)
 6. Panelul VI – Branding personal al tinerilor în mediul online (https://forms.gle/eAYKBqQ6p4Jeafb17)
 7. Panelul VII – Implementarea proiectului Chișinău – Capitala Europeană aTineretului (https://forms.gle/rT5c9FonLyr7szoe9)

___________________________________________

Forumul Municipal al Tinerilor 2020

Centrul Municipal de Tineret a Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului  municipal Chişinău, organizează (online) la data de 31 iulie 2020, cu începere de la 10:00 – Forumul Municipal al Tinerilor

Dacă ești tânăr activ din municipiul Chișinău și vrei să participi la unul din cele 7 paneluri de discuție, să afli rezultatele sondajului municipal privind identificarea necesităților tinerilor, atunci înregistreză-te până la 30 iulie, ora 10:00!

 1. Panelul I – Participarea tinerilor și educația non-formală (https://forms.gle/Hre8Pya24RJDK1zW8)
 2. Panelul II – Integrarea economică a tinerilor – bune practici in dezvoltarea unei afaceri (https://forms.gle/qwCythoycxQCdDBdA)
 3. Panelul III – Angajarea în câmpul muncii, servicii prestate de către DGOFM (https://forms.gle/4mwW6yqdA4v2P3599)
 4. Panelul IV – Starea de bine și sănătate a tinerilor (https://forms.gle/3Rn4N1aqdS1G7kGn6)
 5. Panelul V- Servicii de calitate și prietenoase tinerilor (https://forms.gle/RQKq1G1gDVaCBDL98)
 6. Panelul VI – Branding personal al tinerilor în mediul online (https://forms.gle/eAYKBqQ6p4Jeafb17)
 7. Panelul VII – Implementarea proiectului Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului (https://forms.gle/rT5c9FonLyr7szoe9)

_______________________________________

În perioada 02.06.2020-03.07.2020 în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău s-a desfășurat Concursul Fotografic ,,Voluntariat prin Obiectiv”.

Prezentul concurs s-a desfășurat în 4 etape cu implicarea a 105 participanți din mun. Chișinău și din afara acestuia. Au avut loc 4 traininguri oferite de Traineri din Moldova și România, ca rezultat 50 de tineri au transmis în concurs 50 de lucrări (fotografii). În urma unei analize realizate de către comisia de evaluare instituită în acest concurs, au fost selectate 10 fotografii, care au fost plasate pe pagina de Facebook a Centrului de Tineret Chișinău pentru a fi apreciate de toți tinerii din mediul online. Ca rezultat au fost identificați 3 câștigători. În calitate de sponsori/parteneri în cadrul concursului se numără: MAIB, ZUTTER, ArtPoligraf, Ziarul ,,Timpul”. Premirea a avut loc la data de 24.07.2020 cu implicarea Administrației DGETS,  a sponsorilor și a tinerilor câștigători.
_______________________________________

Centrul Municipal de Tineret a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău invită toți cei interesați de #relația&cuplu să participe la #Webinar  IUBIREA ȘI PROBA TIMPULUI. Cum să dureze relația ta în timp?

Data: 24 iulie 2020

Ora: 15:30

Trainer: Liliana Chisari, psihoterapeut.
Termen de înregistrare: 24 iulie 2020, ora 12:00
Link pentru înregistrare: https://forms.gle/zuf7xj2vGJRKDpoG6

_____________________________________________________

Centrul Municipal de Tineret Chișinău a Direcției generale educație, tineret și sport desfășoară primele seminare din cadrul Modulului I al Programului „Scrieri de proiecte”.

În perioada 17-18.07.2020 s-au desfășurat primele 2 seminare. Tinerii au învățat ce este un proiect, care sunt elementele cheie ale unui proiect (problema, grupul țintă, beneficiari, scopul, obiectivele, planul de activități).

În continuare urmează să se desfășoare celelalte 2 seminare din cadrul primului modul, cu următoarele tematici:

 • Elementele cheie ale unui Proiect (rezultate & impact, monitorizare și evaluare, riscuri, durabilitate, echipa de proiect, bugetul proiectului).

_______________________________________________

Centrul Municipal de Tineret Chișinău al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău continuă înregistrarea reprezentanților organizațiilor de tineret din municipiu, pentru a face parte din grupul de lucru privind depunerea candidaturii Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului.
Criteriile de selectare a reprezentanților și link spre aplicare găsiți atașat mai jos:
https://forms.gle/Pyrdp7hN4aaj1DgF7

 • Candidatul va avea vârsta cuprinsă între 14-35 ani;
 • Neafiliere politică;
 • Să fie înaintat de o asociație/organizație de tineret (organizația poate înainta maxim o persoană);
 • Va avea experiență de scriere, management și implementare de proiecte;
 • Organizația care înaintează candidații activează minim trei ani în domeniu, în special pe teritoriul mun. Chișinău;
 • Cunoștințe extinse în domeniul advocacy, politici publice de tineret și procedura de aplicare la titlul de capitală europeană a tineretului;
 • Motivare și dedicare de timp pentru implicare în procesul de elaborare și depunere a dosarului de candidatură la titlul de capitală europeană de tineret a mun. Chișinău;
 • Încurajarea organizațiilor de tip rețea și organizații cu un număr mare de membri de a înainta candidați;
 • La selecția membrilor grupului de lucru se va încuraja implicarea tinerilor indiferent de etnie, naționalitate, religie, sex, etc.

__________________________________________________

Mâine, 15 iulie 2020, Centrul Municipal de Tineret al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău lansează o nouă serie de activități în format online. Webinarele tematice se vor desfășura săptămânal: luni, miercuri, vineri.

La webinarul de miercuri, 15 iulie 2020, ora 17:00 veți afla despre ce înseamnă „Voluntariatul la Centrul de Tineret Chișinău” cu Ilie VIZIRU, specialist responsabil de serviciul participare și voluntariat a tinerilor și Oxana BORDIAN, voluntar din cadrul Centrului de Tineret Chișinău.

Termen de înregistrare: 15 iulie 2020, ora 16.00

Link pentru înregistrare: https://forms.gle/FyzhgK5vmywtYFue7

Pentru cei care au sugestii/ propuneri privind tematicile webinarelor, îi rugăm să ne scrie pe poșta electronică: centru.chisinau@gmail.com, iar noi vom lua orice propunere drept o provocare care merită să o realizăm!

_________________________________________________

Centrul Municipal de Tineret Chișinău a Direcției generale educație, tineret și sport lansează primul proiect din cadrul Innovation Hub Chișinău „Scriere de proiecte”

Scopul acestui proiect este orientat să susțină și să promoveze ideile tinerilor și să contribuie la dezvoltarea abilităților tinerilor pentru scrierea proiectelor dar și abilități de comunicare, leadership și activism civic. „Scrierea de proiecte” oferă o gamă largă de activități și resurse care asigură libertatea tinerilor de a se exprima și de a se descoperi, în timp ce sunt susținuți și îndrumați de profesioniști.

Pe parcursul proiectului, tinerii vor avea ocazia să facă cunoștință cu un suport de cerințe din domeniul scrierii de proiecte și a managementului proiectelor. Aceste cunoștințe o să fie consolidate în urma sesiunilor de lucru în grup, organizate în timpul seminarelor oferite de traineri.

Obiectivele:

1. Oferirea suportului tinerilor ca aceștia să cunoască ce înseamnă un proiect și o propunere de proiect, cum să scrie propuneri bune, dar și o serie de sfaturi utile în privința acestui subiect.

2. Să dezvoltăm programe destinate dezvoltării capacităților tinerilor pe diverse domenii (public speaking, lucrul în echipă şi eficiența organizaţională, leadership).

Grupul țintă: tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-35 ani, locuitori ai mun. Chișinău sau suburbii.

Perioada de desfășurare: 30 iunie – 29 august 2020.

Perioada de aplicare: 30 iunie -12 iulie 2020. Pentru înregistrare accesează linkul: https://forms.gle/kvk5CHivZodJRDN18