𝐒𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐑𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐢𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟒

Elaborarea acestei strategii are la bază crearea, în municipiul Chișinău, unui mediu prietenos și tolerant, promovând diversitatea culturală și încurajând interacțiunea între diferitele grupuri etnice, astfel ca fiecare persoană să fie respectată și acceptată.

Toleranța față de diferite etnii este o valoare importantă într-o societate democratică și pluralistă, iar acest lucru este posibil doar prin conștientizare și o bună educație la nivel social. Este important ca oamenii să-și poată exprima opiniile și să fie ascultați fără prejudecăți. Astfel, această strategie vine ca un imbold către un oraș mai unit și mai incluziv.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, își ia angajamentul să continue susținerea consolidării relațiilor interetnice și să încurajeze dezvoltarea unei societăți mai tolerante și mai deschise în municipiul Chișinău.

Fișier atașat – Planul de Acțiuni privind implementarea Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în municipiul Chișinău de către autoritățile administrației publice ale municipiului Chișinău pentru anii 2021-2024”