𝐒𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐈𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐡𝐢𝐬̦𝐢𝐧𝐚̆𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐢𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟐𝟎𝟐𝟖

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a implementat această strategie cu scopul de a crea condiții favorabile de dezvoltare a tinerilor, oferind oportunități de participare în procesele decizionale, precum și accesul tuturor tinerilor la o gamă largă și diversă de servicii destinate acestora.

Realizarea acestui scop poate fi atinsă prin a oferi tuturor tinerilor, în special celor mai vulnerabili, sprijinul adecvat pentru a-și consolida autonomia, a-și realiza drepturile și potențialul deplin, precum și a le asigura accesul la servicii (din domeniile de sănătate, voluntariat, agrement, antreprenoriat etc).

Sectorul de tineret reprezintă o componentă importantă a societății, iar dezvoltarea și inovarea acestui sector duce la beneficii semnificative pentru societate în ansamblu astfel Primăria municipiului Chișinău a organizat ieri, 9 aprilie 2023, o ceremonie oficială pentru lansarea Anului Tineretului în municipiul Chișinău.

Această inițiativă are ca scop promovarea și susținerea tinerilor în diverse domenii, inclusiv în educație, cultură, sport și antreprenoriat.

Anul 2023 va fi dedicat în întregime tinerilor, iar evenimentele planificate în cadrul acestui an vor avea ca scop încurajarea și implicarea lor activă în viața socială și culturală a orașului.

Prin intermediul acestei inițiative, Primăria municipiului Chișinău își propune să creeze oportunități pentru dezvoltarea tinerilor și să le ofere sprijin în atingerea obiectivelor lor.