01 Septembrie

Cu ocazia noului an școlar, doresc să transmit cele mai călduroase felicitări întregii comunități civile și educaționale din Republica Moldova.
 
În fiecare an, începutul școlii aduce cu el un sentiment proaspăt de entuziasm, speranță și oportunități. Este un moment special în care copiii noștri se pregătesc să înceapă o nouă etapă a vieții lor academice, iar profesorii noștri se dedică cu pasiune misiunii de a ghida și inspira generațiile viitoare.
 
Educația reprezintă piatra de temelie a oricărei societăți prospere, iar voi, cei implicați în acest proces, sunteți artizanii viitorului nostru. În calitate de șef al Direcției Generale Educație Tineret și Sport, vă încurajez să continuați să vă dedicați cu pasiune și devotament acestui important domeniu. Educația este cheia dezvoltării noastre ca societate și ne oferă șansa de a forma tineri pregătiți să facă față provocărilor viitorului.
 
În acest nou an școlar, să ne unim eforturile pentru a crea un mediu de învățare sigur și inspirator pentru toți elevii noștri. Să fim modele de integritate, cunoaștere și compasiune, astfel încât să inspirăm viitoarea generație să devină lideri și cetățeni responsabili.
 
Cu încredere și optimism, să pornim în acest nou an școlar. Să celebrăm diversitatea și să promovăm valori precum învățarea continuă și respectul reciproc. Să fim alături de copii și tineri în fiecare pas al drumului lor educațional.
 
Vă doresc un an școlar productiv, plin de reușite și împliniri. Să fie un an în care să ne amintim întotdeauna că educația este o comoară pe care nimeni nu o poate lua de la noi.
 
Cu cele mai bune urări
Andrei Pavaloi, Șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport