1 septembrie – o zi de sărbătoare pentru elevi, profesori și părinți

🥳O sărbătoare minunată – începutul anului școlar, a fost marcată la 1 septembrie 2022. Ziua cunoștințelor este reprezentată tradițional de primul sunet, primele emoții, flori și prima lecție.
 
🧑‍🏫Este cea mai așteptată zi pentru cei, care vor păși pentru prima dată pragul școlii. Tradițional în aceasta zi în instituțiile de învățământ s-au desfășurat careuri festive, consacrate începutului anului nou de studii. Cu o atenție deosebită au fost întimpinați eroii principali – elevii claselor 1.
 
🏫În premieră, prima lecție în Ziua de 01 Septembrie, în școlile noastre, a fost marcată „Anul Recunoștinței” dedicată eroilor care au luptat pentru independența și integritatea Republicii Moldova în anul 1992. Este salutată această decizie, care va fortifica conștiința generației în creștere despre prețul Suveranității și Integrității unui stat, cât de mic ar fi.
 
🇲🇩Au fost lecții inedite de Patriotism, care nu poate fi confundată cu o bifă în registrul unor deziderate educaționale. Și chiar dacă fiecare generație își are eroii ei, pentru fiecare dintre noi, eroi au fost și rămân a fi cei care au luptat cu mult curaj și sacrificiu în războiul pentru independența și integritatea Republicii Moldova.
 
🏫Menționăm că astăzi primul sunet a răsunat, pentru 9 243 de elevi din clasele 1 care au pășit pragul școlii iar procesul educațional a început în 131 entități educaționale.