120 de cadre didactice din municipiul Chișinău au participat la cursul de instruire DIALOGICA

ℹ️Jocurile educaționale DIALOGICA: abordare inovativă în procesul de educație non-formală a elevilor din municipiul Chișinău.
***********************************************************************
🗓Astăzi 16 noiembrie 2022, 120 de cadre didactice din municipiul Chișinău au participat la cursul de instruire DIALOGICA.
📢Activitatea este parte componentă a Programului educațional informativ „ Dialogica-creșterea gradului de conștientizare a profesorilor și elevilor din 22 de raioane a Republicii Moldova cu privire la COVID-19 și imunizarea prin intermediul jocurilor educaționale. Astfel, din vasta gamă a cunoștințelor obținute, o parte vor fi aplicate de către profesorii beneficiari în cadrul lecțiilor clasei, altele urmează a fi utilizate pe parcurs și în cadrul altor activități educaționale.
📌Menționăm că „Dialogica” reprezintă un instrument, ce poate fi utilizat atât la predarea tradițională, cât și online. Acesta permite copiilor și adolescenților să inițieze un dialog pe teme importante și actuale, contribuie la dezvoltarea gândirii logice și critice, motivează lucrul în echipă și dezvoltă abilitățile de negociere.
💬Jocurile educaționale reprezintă nu doar o distracție, ci și o unealtă efectivă de a transmite informația copiilor, de a-i ajuta să se adapteze la realitățile vieții, de a-i îndemna să ducă un mod de viață social responsabil.