Identificarea soluțiilor viabile pentru organizarea eficientă a odihnei de vară 2023

Identificarea soluțiilor viabile pentru organizarea eficientă a odihnei de vară 2023 a elevilor/ tinerilor din municipiul Chișinău

În scopul bunei organizări a odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2023, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport sub egida Primăriei municipiului Chișinău continue instruirea responsabililor din cadrul Instituțiilor de învățământ primar și secundar.

În cadrul ședinței de astăzi, 17 mai 2023, subiectele abordate au fost:

  • Prezentarea aplicației electronice Tabere 2023
  • Cerințele pentru eliberarea biletelor de odihnă
  • Repartizarea biletelor de odihnă

Pentru a beneficia de bilete de odihnă, părinții vor depune o cerere la instituția de învățământ unde copilul își desfășoară studiile. Cererile vor fi procesate de către administrația instituției de învățământ, care va informa părinții cu privire la disponibilitatea taberelor, schimburile acestora și numărul de bilete.

În cazul în care copilul își dorește să participe la tabere sportive, părintele se va adresa administrației școlii sportive frecventate de copil, pentru informații suplimentare și înregistrare.

Reamintim că, începând cu luna iunie, 3 tabere constante, 14 tabere cu sejur de zi, 14 tabere sportive, una ecologică și 13 instituții extrașcolare vor activa pentru circa 10.000 elevi/ tineri interesați de a petrece vacanța de vară în siguranță. 

Lista taberelor de odihnă o găsiți în fișierul atașat – Lista Taberelor anul 2023