Dragi sportivi și antrenori,

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă adresează cele mai sincere felicitări cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice. În acest context exprimăm admirația noastră tuturor sportivilor pentru pasiunea, angajamentul și munca dedicată domeniului sportiv.

Sportul nu este doar despre competiții și rezultate, ci despre determinare, sacrificiu, disciplină și echilibru. Pentru a obține un succes remarcabil, este necesară implicarea și munca unei întregi echipe. De la profesorii de educație fizică și până la antrenori, manageri de cluburi, conducători de federații, arbitri, medici, administratori și jurnaliști sportivi, fiecare membru are un rol esențial în atingerea acestui obiectiv comun: promovarea sportului și a valorilor olimpice.

Cu această ocazie, felicităm tinerii sportivi pentru realizările obținute până acum și pentru efortul depus în dezvoltarea sportului la nivel municipal. Prin dedicarea voastră, aduceți bucurie și mândrie comunității sportive și îi inspirați pe cei din jur să-și urmeze propriile visuri și să-și depășească limitele.

Vă încurajăm să vă urmați pasiunea, să vă dezvoltați abilitățile și să îmbunătățiți performanțele voastre. Indiferent de sportul pe care îl practicați, sunteți parte dintr-o comunitate globală a sportivilor și antrenorilor care împărtășesc aceeași pasiune pentru mișcare și excelență.

Vă dorim în continuare o activitate plină de satisfacții și realizări. Sănătatea, puterea și inspirația să vă însoțească în toate eforturile voastre viitoare!

Aducem la cunoștință că Primăria municipiului Chișinău pentru perioada 2019-2023 a alocat evenimentelor sportive următoarele bugete :

  • Anul 2019: 6 676 500 lei
  • Anul 2020: 5 106 600 lei
  • Anul 2021: 5 106 600 lei
  • Anul 2022: 9 706 500 lei
  • Anul 2023: 20 047 000 lei

Aceste bugete au fost utilizate pentru organizarea și susținerea diverselor competiții și evenimente sportive în municipiul Chișinău, inclusiv turnee, campionate și festivaluri sportive.

Cu cele mai bune urări,

Andrei PAVALOI,

Șef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport