Lotul Național a obținut 11 medalii la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă

Direcția Generală Educație Tineret și Sport se mândrește să anunțe performanța extraordinară a Lotului Național la Campionatele Mondiale de lupte pe plajă, care au avut loc în perioada 8-10 septembrie în orașul Constanța, România.
 
Echipa națională a Republicii Moldova a participat cu dăruire și determinare la acest eveniment deosebit de important din calendarul sportiv internațional. Performanța lotului nostru a fost uluitoare, obținând nu mai puțin de 11 medalii, reprezentând o demonstrație a talentului și dedicării sportivilor noștri.
 
Campioni mondiali la lupte pe plajă în competiția rezervată vârstei sub 20 de ani au devenit: Pavel Graur, 70 kg (Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale), Eugen Mihalcean, 90 kg (Școala Sportivă Rezerve Olimpice), Nicolae Stratulat, +90kg (Liceul Republican cu profil Sportiv), Luciana Beda, 70 kg (Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale).
 
La aceeași categorie de vârstă, alți doi reprezentanți ai Republicii Moldova, Ion Marcu, 80 kg (Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale) și Ion Berghi, 70kg (Liceul-Internat Municipal cu Profil Sportiv) au ocupat locul II.
 
Alexandru Borș, 90kg (Liceul Republican cu profil Sportiv), împreună cu Ion Laurențiu Marcu, 80kg (Liceul-Internat Municipal cu Profil Sportiv) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.
 
Republica Moldova s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la vârsta sub 20 de ani. Sportivii și antrenorii vor fi premiați în cadrul Galei Sportului care va avea loc tradițional la sfârșitul anului.
 
Felicităm sportivii, antrenorii și toți cei implicați în pregătirea și susținerea Lotului Național pentru aceste rezultate excepționale. Performanța voastră ne inspiră pe toți și demonstrează că, cu pasiune și muncă asiduă, se pot atinge înălțimi remarcabile în sportul mondial.