Concursul Internațional de Creație Literară

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce la cunoștința elevilor, învățătorilor și profesorilor de limba română din instituțiile de învățământ din subordine despre desfășurarea Concursului Internațional de Creație Literară „UNIVERSUL CUVINTELOR”, ediția a IX-a, 2024. Acest concurs este organizat de Asociația „Universul Prieteniei” din Iași, România, și reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru elevii cu pasiuni literare să-și pună în valoare creațiile.

Despre Concurs:

Participanți: Elevi din clasele I – VIII (6 – 14 ani).
Scop: Promovarea elevilor cu aptitudini literare și oferirea acestora unei platforme pentru a-și prezenta creațiile în cadrul unei competiții școlare.
Partener și Promotor: ANACEC ( Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educatie și Cercetare ).

Importanța Participării:
Concursul oferă elevilor din municipiul Chișinău posibilitatea de a-și evidenția talentele literare, dezvoltându-și în același timp competențele culturale și de comunicare. Prin participare, aceștia au ocazia să-și facă cunoscute creațiile literare într-un context internațional.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport încurajează implicarea activă a școlilor și a cadrelor didactice în promovarea și facilitarea participării elevilor în acest concurs internațional de creație literară.

Pentru mai multe informații și detalii despre concurs, vă rugăm să accesați regulamentul – Concursului Internațional de Creație Literară „UNIVERSUL CUVINTELOR”