Sesiunile de formare gratuite pentru cadre didactice pe curriculumul optional „Programare Java Distractivă”

Stimate cadre didactice,

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău are plăcerea să vă anunțe despre începerea înregistrării profesorilor din gimnaziile din Republica Moldova pentru participarea gratuită la sesiunile de formare în programare Java Distractivă. Această inițiativă este posibilă cu sprijinul IUCOSOFT și al Guvernului Elveției și este destinată profesorilor care doresc să predea disciplina opțională „Programare Java Distractivă” elevilor din clasele a 6-a până în a 9-a.

Profesorii care doresc să se înscrie trebuie să fie pregătiți să predea această disciplină începând din Septembrie 2024 și să fi fost selectați pentru a preda disciplina opțională sau cerc în instituția în care activează.

Pentru a planifica trainingurile de formare pentru profesorii ce vor preda disciplina opțională „Programare Java Distractivă”, vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/hAXoGbVg1JFtV5XY8

Vă reamintim că curriculumul pentru această disciplină opțională a fost aprobat de Consiliul Național pentru Curriculum prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 916 din 25 iulie 2023. Curriculumul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației, pe următorul link: https://mecc.gov.md/sites/default/files/curriculum_optional_programare_java_distractiva._clasele_v-ix.pdf

Această disciplină a fost inclusă în „Planul-cadru” începând cu anul de studii 2023-2024 și poate fi aleasă de școlile din Republica Moldova ca disciplină opțională pentru studiu în cadrul secțiunii „Tehnologii”.

În anul 2023, deja 37 de profesori din 35 de școli au participat la sesiunile de formare în programare Java Distractivă, iar cursul a fost predat cu succes la aproximativ 1000 de elevi din țară.

Vă invităm să vizualizați o prezentare video scurtă (explicativă) despre disciplina opțională „Programare Java Distractivă” din anul 2023, care va ilustra modul relativ ușor de implementare în instituțiile dvs. de învățământ.