Oferta taberelor vocaționale 2024

În scopul întremării și odihnei copiilor în perioada estivală 2024, începând cu 1 iunie și până la 30 iunie vor fi organizate tabere în cadrul celor 13 instituții extrașcolare din municipiul Chișinău.

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău dorește să aducă la cunoștință publicului larg oferta bogată de activități și programe educaționale oferite de instituțiile extrașcolare din municipiul Chișinău pentru vara anului 2024.

 1. Centrul Orăşenesc de creaţie tehnică a elevilor;
 2. Centrul Orăşenesc al Tinerilor Naturalişti;
 3. Centrul Educaţiei Estetice „Lăstărel”;
 4. Centrul de creație a copiilor „Floarea Soarelui”;
 5. Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”;
 6. Centrul de creație „Ghiocel”;
 7. Centrul de creație a copiilor „Luceafărul”;
 8. Centrul de creație tehnică a copiilor și tineretului;
 9. Centrul de creație tehnică pentru copii și pentru adolescenți „Politehnic”;
 10. Centrul de creație tehnică;
 11. Centrul Municipal al Tinerilor Turiști;
 12. Centrul pentru Tineret „Udo Jurgens”;
 13. Bazinul de înot.

Taberele de vară sunt o oportunitate minunată pentru copii de a se implica în activități captivante și educaționale în afara rutinei școlare. De la explorarea naturii la învățarea unui nou instrument muzical sau a unei tehnici artistice, instituțiile extrașcolare oferă o gamă variată de programe pentru toate gusturile și interesele.

Centrul de creație a copiilor „Floarea Soarelui” va găzdui tabere de pictură, fotografie și artă decorativă, unde copiii pot își pot dezvolta talentele artistice și pot explora creativitatea într-un mediu distractiv și stimulativ.

Pentru aventurierii în devenire, Stația orășenească a tinerilor turiști oferă tabere de turism montan și pedestru, oferind ocazia de a descoperi frumusețile naturii și de a învăța abilități de supraviețuire în aer liber.

Pentru cei pasionați de teatru și dramaturgie, Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul” va organiza tabere de teatru și creație literară, unde copiii pot să-și dezvolte talentul actoricesc și să exploreze arta storytelling-ului.

Încurajăm părinții și copiii să exploreze aceste opțiuni și să se înscrie în programele care corespund intereselor și aspirațiilor lor. Această experiență suplimentară poate contribui semnificativ la dezvoltarea lor personală și la îmbogățirea experienței școlare.

Suntem aici să vă susținem în alegerea celor mai potrivite opțiuni educaționale pentru copiii dumneavoastră. Nu ratați șansa de a le oferi o vară de neuitat!

Misiunea acestor instituții extrașcolare este să ofere elevilor oportunități de dezvoltare personală, culturală și sportivă în afara orelor de școală. Aceste programe au rolul de a îmbunătăți abilitățile și pasiunile elevilor, oferindu-le șanse de a descoperi și explora noi domenii de interes.

Mai jos găsiți detaliat activitățile propuse de instituțiile extrașcolare din Municipiul Chișinău și tipul de activități desfășurate în fiecare dintre acestea:

 1. Centrul orășenesc de creație tehnică a elevilor – aeromodelism, rachetomodelism, navomodelism, automodelism, design vestimentar, web-design, origami, prelucrare artistică a lemnului, modelare tehnică pentru începători.
 2. Centrul orășenesc al tinerilor naturaliști – natura și fantezia, floricultură și arta compoziționistică, design de landșaft în 3D, teatru ecologic, acvariumistică, design de landșaft, tânărul ecologist, natura în obiectiv.
 3. Stația orășenească a tinerilor turiști – turism montan, turism pedestru, orientare, studierea ținutului natal, ghid turistic modern, turism în studierea ținutului natal, teatrul turistic, rugby.
 4. Centrul educației estetice „Lăstărel”, sl Buiucani – ateliere de pictură și artă decorativă; program de instruire „Folclorul copiilor – tradiție și cultură strămoșească”; program de instruire „Însușirea unui instrument muzical” (pian; chitară); atelier de dezvoltare personală „Armonie”; atelier de dans contemporan „Călătorie în lumea dansului”.
 5. Centrul de creație a copiilor „Floarea Soarelui” – ansamblul folcloric, ansamblul de dans (popular/sportiv/modern), ansamblul vocal-instrumental, cor, teatru, orchestră de muzică populară, orchestră de fanfară, vioară, chitară, fluier, pian, fotografie artistică, pictură, broderie, croșetare,  macrameu, măști populare, ilustrație și grafică de carte, floristică, ceramică, sculptură miniaturală.
 6. Centrul de activitate extrașcolară „Curcubeul”, sl Râșcani – dans (popular/folcloric/modern), ansamblul vocal, ansamblul folcloric, cor, acordeon, ansamblul de instrumente populare, ansamblul de fluierași,  fanfară, chitară, creații literare, moderatori, teatru, arta plastică, arta decorativă, origami, croșetare.
 7. Centrul de creație a copiilor „Ghiocel”, sl Ciocana – ansamblul de dans (popular/sportiv/modern), ansamblul vocal-instrumental, pian, fluier, creație plastică, arta decorativă, design vestimentar, arta vorbirii, folclor, teatru, cor, chitară, pian, solfegiu, acordeon
 8. Centrul de creație a copiilor „Luceafărul”, sl Botanica – arta vorbirii, arta plastică, teatru, dans sportiv, studierea ținutului natal, ansamblul vocal, folclor, studierea instrumentelor aerofone, pian, șah, broderie, croșetare, grafica, quilling, origami, arta tapiseriei.
 9. Centrul de creație tehnică a copiilor și adolescenților, sl Râșcani – modelarea tehnicii cosmosului, arhitectura, arta decorativă, radiosport, design, arta plastică, patrula rutieră, tânărul tâmplar, fizica în tehnică, batic.
 10. Centrul de creație tehnică pentru copii și adolescenți „Politehnic”, sl Centru – radioconstruire, motociclism, aeromodelism, racheto-modelism, cinema-foto, modelarea tehnică primară, arta plastică, arta decorativă, informatica, prelucrarea artistică a lemnului, design vestimentar, pictura.
 11. Centrul de creație tehnică, sl Buiucani – aeromodelism, karting, lego-teh, arta plastică, arta decorativă, design vestimentar, arte decorative, origami, machetare.
 12. Centrul municipal de instruire pentru copii și adolescenți care necesită condiții speciale de educație – Studierea specialităților: cusător, placator cu plăci, cizmar, îngrijitor bolnavi.
 13. Bazinul de înot, sl Botanica – înot, atletica grea.

DGETS încurajează părinții și elevii să exploreze aceste opțiuni extrașcolare și să se înscrie în programele care corespund intereselor și aspirațiilor lor. Această experiență suplimentară poate contribui semnificativ la dezvoltarea lor personală și la îmbogățirea experienței școlare.

Pentru mai multe informații despre înscriere și detalii despre fiecare instituție extrașcolară, vă rugăm să contactați direct instituția de interes sau să vizitați site-ul web al DGETS – https://chisinauedu.md/activitati-extrascolare/

Direcția Generală Educație Tineret și Sport rămâne la dispoziția dumneavoastră pentru orice informații suplimentare și sprijin în alegerea opțiunilor educaționale potrivite pentru copiii dumneavoastră.

Aici puteți vedea mai multe detalii despre specificul taberelor și activități de care puteți beneficia.