27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova

În numele Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, Vă felicităm cu acest prilej solemn și de o importanță deosebită pentru noi.

Cu siguranță, drapelul nu este doar un decor oficial, este elementul emblematic în panorama oricărei localități din Republica Moldova, cel care consacră victorii sportive sau intelectuale obținute de elevii noștri la importante concursuri naționale și internaționale, cel care deschide solemnități și onorează personalități în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Drapelul țării ne reamintește tuturor — nu doar în această zi, dar zi de zi — că patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare, pe care o îmbrăcăm de câteva ori pe an și atât.

Este foarte important ca generațiile care cresc azi să simtă că Republica Moldova cu adevărat e Patria lor, astfel să aibă încredere în viitorul țării, în posibilitatea de a-și trăi viața aici, în pace și bunăstare.

Avem ferma convingere că simbolica statală deține rolul primordial în educarea sentimentului de unitate, de crez și idealuri comune. Respectarea acestor elemente emblematice reprezintă nu doar un omagiu adus înaintașilor care au țesut în pânza drapelului istoria, dar și o veritabilă lecție de educație civică și patriotism pentru generațiile ce vin, asigurând astfel legătura spirituală și perpetuarea neamului nostru.

În această zi solemnă, Vă urăm tuturor sănătate și bunăstare, succese și realizări în munca de făurire a unui viitor prosper în Republica Moldova.

Cu aleasă prețuire,

Andrei PAVALOI,

șef adjunct al DGETS