Programul municipal de Granturi Mici – 2020 pentru organizațiile de tineret și grupuri de inițiative din municipiul Chișinău

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în colaborare cu Centrul Municipal de Tineret Chișinău și susținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova lansează Programul municipal de Granturi Mici – 2020 pentru organizațiile de tineret și grupuri de inițiative din municipiul Chișinău.

În acest context, în cadrul Programului municipal de Granturi Mici pentru organizațiile de tineret/grupuri de inițiative, în anul 2020 vor fi susținute proiectele care vor contribui la realizarea politicilor de tineret la nivel municipal în baza a patru priorități:

  • Prioritatea I. Participarea tinerilor.
  • Prioritatea II. Servicii pentru tineri.
  • Prioritatea III. Oportunități economice pentru tineri.
  • Prioritatea IV. Consolidarea sectorului de tineret.

Bugetul Programului Municipal de Granturi mici este de 300.000 mii lei.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău (200.000 lei).

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu susținere în cadrul Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret (100.000 lei).

Pentru proiectele care se vor realiza de către ONG suma minimă acordată poate fi de la 25 000,00 lei până la 30 000,00 lei maximum.

Pentru proiectele care se vor realiza de către grupul de inițiativă suma minimă acordată poate fi de la 10 000,00 lei până la 15 000,00 lei maximum.

Proiectele înaintate spre finanțare vor avea o durată maximă de implementare de 4 luni şi trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2020.