5 elevi din municipiul Chișinău, premianți la Olimpiada Balcanică la Matematică

O medalie de argint, trei medalii de bronz și o mențiune de onoare au fost obținute de elevii din municipiul Chișinău în cadrul Olimpiadei Balcanice la Matematică (ediția a 40-a), desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 8-13 mai 2023.

Medalia de argint a fost obținută de Dan Cernatinschi, medaliați cu bronz sunt Dragoș Port, Alin Popescu și Marius Cerlat, iar mențiunea de onoare a fost obținută de Constantin Babuc. Toți premianții sunt elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău.

În cadrul Olimpiadei Balcanice la Matematică au participat 131 elevi din 22 de țări, Republica Moldova a fost reprezentată de șase elevi și doi profesori.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău aduce sincere felicitări pentru perseverența și dedicarea voastră în această competiție acerbă. Rezultatele obținute demonstrează că munca voastră susținută și angajamentul față de excelență vă poziționează printre cei mai buni tineri matematicieni din Balcani.

Vă mulțumim că ați promovat cu mândrie numele Republicii Moldova și că ați adus onoare și prestigiu în țara noastră. Sunteți modele demne de urmat pentru alți tineri pasionați de matematică și le încurajăm să vă urmeze exemplul.

Vă dorim mult succes în viitoarele competiții și sperăm că veți continua să străluciți în domeniul matematicii și să aduceți bucurie și mândrie țării noastre.