Campionatul deschis la șah clasic

Cei mai puternici tineri șahiști din Chișinău, dar și din nordul, sudul țării participă în perioada 13-17 octombrie la Campionatul deschis al municipiului Chișinău la șah clasic.
Competițiile sunt desfășurate de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport al Consiliului municipal Chișinău în comun cu Federația de Șah din Republica Moldova și sunt găzduite în premieră de Centrul de Instruire și Inovații Tekwil.
La competiții au fost admiși șahiști și șahiste până la 18 ani, care posedă rating ELO. Concursul se desfășoară separat între băieți și fete, în sistem elvețian, conform Regulamentului FIDE. Fiecărui participant i se acordă 60 minute pentru toată partida și 10 sec. la fiecare mutare.
Sportivii clasați pe primele trei locuri în clasamentul general (masculin și feminin), cât și până la 14-16 ani vor fi decorați cu cupe, diplome și premii bănești.
După remiza din întâlnirea directă din runda a treia, elevele Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din municipiul Chișinău Felicia Ojog și Emilia Bîtcă au acumulat câte 2,5 puncte și conduc clasamentul în Campionatul feminin.
Laurențiu Panfilii din Chișinău și Stas Cebotari din Fălești au reușit să învingă toți adversarii săi în primele runde și conduc clasamentul masculin, fiind urmați pe poziția a treia de Iurii Miron cu 2,5 puncte. Mâine urmează partida decisivă: Laurențiu va juca cu piesele albe cu Stas.