Jocurile educaționale DIALOGICA: abordare inovativă în procesul de educație non-formală a elevilor din municipiul Chișinău

🧑‍🏫Recent 115 de cadre didactice din municipiul Chișinău au participat la cursul de instruire DIALOGICA.
💡Activitatea este parte componentă a campaniei informaționale „Avertizat înseamnă protejat #2”. Astfel, din vasta gamă a cunoștințelor obținute, o parte au fost aplicate de către profesorii beneficiari în cadrul lecțiilor la managementul clasei, altele urmează a fi utilizate pe parcurs si in cadrul altor activități educaționale.
💬Menționăm că „Dialogica” reprezintă un instrument, ce poate fi utilizat atât la predarea tradițională, cât și online. Acesta permite copiilor și adolescenților să inițieze un dialog pe teme importante și actuale, contribuie la dezvoltarea gândirii logice și critice, motivează lucrul în echipă și dezvoltă abilitățile de negociere.
📑Punctul culminant al proiectului „Dialogica” a constituit elaborarea „Ghidului de organizare a jocurilor educaționale” și 70 de runde cu întrebări axate pe Obiectivele Dezvoltării Durabile.
🧩Totodată, Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău cu susținerea Ministerului Educației și Cercetării, organizează Campionatul Republican de jocuri intelectuale „Sub cușma lui Guguță”. Jocurile ediției a IV-a a campionatului se desfășoară în regim online și deja au motivat participarea a peste 150 de echipe din municipiu.
🚀Jocurile educaționale reprezintă nu doar o distracție, ci și o unealtă efectivă de a transmite informația copiilor, de a-i ajuta să se adapteze la realitățile vieții, de a-i îndemna să ducă un mod de viață social responsabil.