Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău susține instituțiile de învățământ în realizarea inițiativei de îmbunătățire a mediului ecologic pentru elevi

Unsprezece instituții de învățământ din Republica Moldova au primit ghiduri practice pentru îmbunătățirea mediului ecologic școlar și câte o trusă cu instrumente specializate pentru evaluarea microclimatului interior. Menționăm că printre cele 11 școli din republică beneficiare în cadrul proiectului sunt 3 instituții de învățământ general din municipiul Chișinău: Gimnaziul „Decebal”, Liceul Teoretic „Grătiești”, Liceul Teoretic „Academicianul Constantin Sibirschi”.

Evenimentul de donare către beneficiari și prezentare a ghidului și trusei a avut loc sâmbătă, 11 decembrie curent, în incinta Liceului Republican „Aristotel”.
Produsele didactice, realizate cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei, sunt destinate Echipelor Verzi din fiecare instituție, formate din profesori, elevi și părinți, care se implică în monitorizarea, planificarea și implementarea activităților ecologice din școala lor.

Ghidul practic „Spre o școală verde, durabilă și eficientă!” a fost gândit ca suport didactic pentru activități extra curriculare și extrașcolare pentru elevii claselor a 7-a – a 12-a, fiind scris într-un limbaj simplu și accesibil. Pe baza acestuia, utilizând instrumente specifice, se va putea evalua situația din fiecare școală, planifica și realiza acțiunile pentru dezvoltarea durabilă a instituției și monitoriza schimbările.
Trusa cu instrumente specializate conține zece dispozitive destinate măsurării parametrilor din sălile de clasă, inclusiv detector digital de temperatură și umiditate, pirometru, anemometru, luxmetru, sonometru, tester pentru apă etc.

Proiectul „Accelerarea adoptării bunelor practici privind dezvoltarea durabilă a mediului școlar”, este implementat grație finanțării din partea Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare prin proiectul „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Beneficiari ai proiectului finanțat de Guvernul Germaniei și implementat de AO Alianța pentru Eficiența Energetică și Regenerabile, în parteneriat cu Agenția pentru Eficiența Energetică și Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic sunt peste 1000 de persoane din 11 școli din Republica Moldova.

Atașat găsiți Ghidul cu bunele practici de la Contact Cahul si linkul pentru încărcare http://contact-cahul.md/publicatii/