Astăzi, se împlinesc 172 ani de la nașterea marelui poet

Astăzi marcăm o zi deosebită pentru cultura națională și literatura română. Operele de excepție ale lui Mihai Eminescu trăiesc în inimile noastre, de la mic la mare.
Astăzi, 15 ianuarie 2022, se împlinesc 172 ani de la nașterea marelui poet.
Luceafărul literaturii este omagiat de poporul nostru, care îi datorează veșnica recunoștință pentru opera de o inestimabilă valoare, care va dăinui peste veacuri, cât va fi acest pământ, al neamului nostru, al copiilor copiilor noștri.
Poetul nepereche, romancierul nemuritor al poeziei românești, încântă și astăzi cu versurile sale care ne poartă visători către universul eminescian, pictat în culorile nostalgiei, ale dragostei, ale suferinței, iubirii neîmplinite, ale naturii cu ale sale elemente ce capătă, sub penița stiloului marelui poet, contururi din alte lumi.
Din respect pentru ceea ce a însemnat, și înseamnă Mihai Eminescu pentru cultura țării noastre, începând cu 12.04.2012, a intrat în vigoare Hotărârea Parlamentului, prin care ziua de naștere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naționale. Astfel, în această zi sărbătorim și Ziua Culturii Naționale.
Valorile ne unesc!