Conferința Internațională „Educație Online fără Hotare”

În perioada 5-8 iulie Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău organizează Conferința internațională de totalizare ”Educație online fără hotare”, ediția 2022, în format hibrid: cu prezență fizică în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Sala de conferințe „Clasa Viitorului” și pe pagina de Facebook www.facebook.com/educatieonline.md .

Evenimentul își propune să treacă în revistă cele mai mari succese obținute în cadrul Proiectului transfrontalier „Educație online fără hotare” în perioada 2020-2022, inițiativă desfășurată în cadrul Proiectului „Biblioteca digitală www.educatieonline.md , implementat de Primăria municipiului Chișinău.

Pe tot parcursul proiectului, peste 5000 de cadre didactice din Republica Moldova, România și alte țări au implicat elevii în diverse inițiative educaționale transfrontaliere care au avut drept scop dezvoltarea competențelor cheie pentru o carieră de succes în secolul 21. La baza colaborărilor au stat lecțiile video și materialele interactive create în cadrul Bibliotecii digitale www.educatieonline.md.

De asemenea, în cadrul conferinței vor fi prezentate cele mai memorabile parteneriate transfrontaliere câștigătoare ale Concursului „Educație online fără hotare – Colaborări Transfrontaliere Remarcabile” și va fi organizată Expoziția cu același nume, în cadrul căreia elevii și cadrele didactice participante își vor etala cu mândrie succesele obținute în cadrul parteneriatelor marca „Educație online”.

Menționăm că „Educație online fără hotare” este un Proiect lansat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău în luna octombrie 2020, care înregistrează peste 5000 de instituții și circa 7500 de cadre didactice din Republica Moldova și România.

În prezent, Platforma educatieonline.md. conține cca 7674 de lecții video: 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă la disciplinele de bază, pentru clasele 1-12.

Elevii pot viziona lecțiile de acasă, împreună cu familia, accesând link-ul www.educatieonline.md, fără a fi necesar să se logheze sau să-și creeze un cont. Lecțiile video sunt însoțite de activități interactive sub forma unor jocuri virtuale. Elevii pot exersa temele studiate independent, de acasă, pentru că exercițiile oferă feedback instantaneu, cu indicarea răspusnurilor corecte și greșite, și certificate digitale pe numele elevilor cu scorul obținut la final. Elevii care nu au acces la internet, pot accesa lecțiile de la TV, din grila disponibilă prin Rețeaua națională Radiocom.

Adițional la lecțiile în baza curricumului școlar, pe site au fost plasate multe alte materiale suplimentare în categorii cum ar fi „Siguranța online”„Sfatul logopedului”„Sfatul psihologului”, „Securitatea personală” și „Educație parentală”.