Acord de Colaborare semnat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Direcţia de Poliţie a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției

ℹ️ Un nou parteneriat agreat de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău și Direcţia de Poliţie a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției. 

💬În acest sens, șeful adjunct al DGETS Andrei PAVALOI a avut astăzi, 28 iulie 2022, o întâlnire cu reprezentanții DP a municipiului Chișinău a IGP, în cadrul căreia au fost discutate mai multe obiective de dezvoltare propuse spre realizare în viitorul apropiat.

🤝Astfel, au fost agreate premisele colaborări întru consolidarea relațiilor bilaterale, prin dezvoltarea proiectelor pentru elevi, relevând interesul și disponibilitatea de a identifica mijloace de cooperare și de promovare a reformelor optimale de conlucrare-dezvoltare pentru sistemul educațional municipal.

📢Conducerea DGETS a salutat inițiativa DP a municipiului Chișinău a IGP de a semna Acordul de Parteneriat. Acesta relevând importanța identificării unor direcții comune de colaborare în atingerea obiectivelor comune, precum și de a realiza o serie de activități cu caracter educațional capabile să asigure protecția drepturilor copiilor.

🤝Totodată, Direcţia de Poliţie a municipiului Chișinău a Inspectoratului General al Poliției conform Acordului semnat, se obligă să participe și să organizeze seminare, mese rotunde, conferințe, dispute, activități comune de informare și prevenire,  campanii promoționale în instituțiile de învățământ cu reacționarea promptă la sesizări și intervenția în cadrul ședințelor multidisciplinare.

💬În vederea realizării prevederilor Acordului, părțile se vor ghida de principiile: participării, transparenţei, eficienţei şi responsabilităţii.